Inghetata de lamaie

de Ina in Dulciuri, 12 Iul 2011 | 2282 vizualizari

 

Aromata si racoritoare .

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • o fiola cu esenta de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 400 ml. frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de lamaie :

Galbenusurile se amesteca cu esenta de lamaie.  Albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se amesteca cu galbenusurile  si coaja de lamaie rasa. . Frisca batuta spuma se incorporeaza  in  prima compozitie.   Se baga   vasul la congelator cateva ore, dupa care inghetata poate fi servita. 

Am servit-o alaturi de inghetata de ciocolata cu alune  de padure   si topping  de caramel ,    realizata dupa  metoda  prezentata aici : http://www.bucataras.ro/retete/6593/parfe-tricolor-cu-nuca-si-alune.html  

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Inghetata de lamaie  115071
retete culinare - Inghetata de lamaie  115073
retete culinare - Inghetata de lamaie  115074
retete culinare - Inghetata de lamaie  115075
retete culinare - Inghetata de lamaie  115076
retete culinare - Inghetata de lamaie  115077
retete culinare - Inghetata de lamaie  115079
retete culinare - Inghetata de lamaie  115080
retete culinare - Inghetata de lamaie  115081

COMENTARII (35)

mirela0911 1

14.07.2011, 08:19

buna inghetata, dar si cealalta e buna rau

Ina 1

14.07.2011, 18:10

Anamaria, iti dau o portie pe una de cuisoare

Ina 1

14.07.2011, 18:11

Mirela, cealalta e....durere !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S