Inghetata de mure

de Criss in Dulciuri, 27 Iul 2016 | 592 vizualizari

 

N-am fost prea activa in ultima perioada. Stiti voi, vacanta, concediu, vara, lene, etc. Si m-am trezit ca s-au adunat o multime de retete noi, plus restante pe care am uitat sa le postez. Azi vin cu o inghetata delicioasa, numai buna pentru perioada caniculara in care ne aflam.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: -250 g mure -250 ml iaurt gras -200 ml smantana pentru frisca -4 linguri zahar -zeama de la jumatate de lime
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de mure:

Pentru inghetatele cu iaurt, e recomandat sa se foloseasca un iaurt gras de tipul celui grecesc. (Cel mai bun in opinia mea e cel de la Lidl, cu 10% grasime, sau iaurtul Olympus. Eu am avut iaurt Cedra de la Napolact, cu 6% grasime si a fost foarte bun si acesta. Frisca am folosit 100 ml naturala si 100 ml vegetala, pentru ca din cea naturala am folosit jumatate pentru altceva. Zeama de lime pe langa faptul ca ii da un gust bun inghetatei, impiedica formarea acelor de gheata. 

Asadar, se pun intr-un vas iaurtul, zaharul, zeama de lime si murele si se mixeaza pana cand murele se zdrobesc si zaharul se topeste. Separat se bate frisca pana rezulta o spuma lejera. Nu e nevoie sa fie batuta tare ca si pentru creme. Frisca se adauga peste amestecul de iaurt cu mure, se omogenizeaza, se toarna intr-o caserola de plastic si se pune in congelator pentru minim 3 ore.  Inghetata e cremoasa, fara ace de gheata, delicioasa si foarte usor de facut.

 

RETETA IN IMAGINI

Inghetata de mure-0
Inghetata de mure-1
Inghetata de mure-2
Inghetata de mure-3
Inghetata de mure-4
Inghetata de mure-5

COMENTARII (15)

Criss

Criss 1

28.07.2016, 18:18

Xandrinne

Xandrinne 1

29.07.2016, 00:14

Criss

Criss 1

29.07.2016, 20:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!