Îngheţată de vişine

de carmenvlad in Dulciuri, 9 Iul 2011 | 2709 vizualizari

 

Pentru zilele călduroase care au început să apară, ce poate fi mai bun decât o îngheţată? Iar dacă este de vişine, cremoasă, uşor acrişoară şi este servită împreună cu o prietenă, nu-ţi mai trebuie nimic altceva.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 500 g zahăr
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 500 ml lapte dulce
  • 300 g vişine făra sâmburi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Îngheţată de vişine:

Se separă albusurile de gălbenuşuri şi se bat spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr. Se adaugă vişinile bine scurse de apă şi se bat în continuare până când se întăreşte compoziţia. Se dă la frigider.

Gălbenuşurile se amestecă cu restul de zahăr şi se pun pe baie de aburi. Se adaugă laptele dulce puţin călduţ şi se amestecă până când se îngroaşă ca o smântână compoziţia. Se opreşte focul şi se lasă să se răcească.

Se bate apoi frişca şi se lasă la frigider pentru 20 de minute (sau pentru cât timp doriţi).

Se amestecă apoi cele trei compoziţii, se pun în forma pregătită pentru îngheţată şi se dă la congelator pentru cel puţin 3 ore. Din când în când se scoate forma de la congelator şi cu o lingură se amestecă ingheţata, pentru a îndepărta acele de gheaţă (eu nu am avut ace de gheaţă). Se serveşte simplă sau cu sirop de vişine, pe terasă, împreună cu un prieten.

 Este bună şi cu o bucată de tartă de vişine alături.

 Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Îngheţată de vişine-0
Îngheţată de vişine-1
Îngheţată de vişine-2
Îngheţată de vişine-3
Îngheţată de vişine-4
Îngheţată de vişine-5
Îngheţată de vişine-6
Îngheţată de vişine-7

COMENTARII (11)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

09.07.2011, 23:24

Cris2711

Cris2711 1

20.07.2011, 12:23

carmenvlad

carmenvlad 1

02.08.2011, 17:51

Va astept cu mult drag pe toti. Am fost putin plecata si nu am raspuns la mesaje. Va multumesc pentru aprecieri.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!