Inghetata de visine

de Xandrinne in Dulciuri, 18 Aug 2013 | 725 vizualizari

 

O inghetata delicioasa, perfecta pentru o zi fierbinte de vara; noua ne-a placut foarte mult. Am pregatit-o pentru proiectul Dianei, proiect intitulat Sunday lunch.

 

INGREDIENTE

  • 300 g vișine,
  • 150 g zahăr (mai mult/mai puțin, după gustul fiecăruia),
  • 1 găletușă de smântână, de 900 g, 15%, Napolact am folosit eu.
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de visine:

Blenduim vișinele, le presărăm cu zahăr și le punem la fiert. Lăsăm să fiarbă, câteva clocote, până se topește zahărul. Lăsăm la răcorit.

Amestecăm apoi piureul de vișine cu smântâna.

Amestecul cremos obținut îl dăm la congelator, câteva ore. O dată pe oră scoatem înghețata din congelator, o amestecăm și o dăm iar la frig. 

 

TIPS-URI

1

Dacă aveți mașină de înghețată, folosiți-o cu încredere.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Inghetata de visine 252550
retete culinare - Inghetata de visine 252551
retete culinare - Inghetata de visine 252552
retete culinare - Inghetata de visine 252553
retete culinare - Inghetata de visine 252554

COMENTARII (10)

Rocsi 1

18.08.2013, 17:53

Pe langa faptul ca e delicioasa are si o culoare frumoasa

merisor 1

19.08.2013, 09:14

Mi-e pofta!

MotanLaOale 1

20.08.2013, 09:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S