Inima de porc si orez cu fasole rosie

de papabundetot in Porc, 12 Apr 2014 | 1247 vizualizari

 

Aveam in congelator o inima si rinichi de porc si tot am amanat prepararea lor pentru ca nu eram sigura cum anume sa le fac.Aveam varianta de tochitura traditionala sau…sa creez un preparat nou cu arome indiene.Pana la urma am ales a 2-a varianta si ma bucur pentru alegerea facuta pentru ca a iesit un preparat cu adevarat delicios si aromat.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 inima
  • 2 rinichi
  • 1 ceapa alba,
  • 1 ceapa rosie
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingura Tika masala
  • 1 lingura curry
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • chimen macinat
  • cuisoare macinate,
  • anason,
  • scortisoara macinate
  • frunze de menta
  • 1/2 ardei iute rosu
  • pudra de mustar ,
  • sos soia,
  • sos pimento,
  • otet balsamic
  • 1 baton scortisoara si 7 cuisoare in apa in care am fiert organele.
  • pentru garnitura:
  • orez
  • fasole rosie
  • unt
  • scortisoara,
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inima de porc si orez cu fasole rosie:

Am spalat foarte bine organele si le-am curatat de pielitele albe pe care le aveau,mai cu seama rinichii trebuie foarte bine curatati.Le-am pus apoi la marinat in sos soia si otet balsamic pentru 1 ora.Apoi le-am scos si le-am taiat in bucati de aproxmativ 2-3 cm si le-am spalat din nou.Dupa ce le-am spalat bine,am pus la foc o oala cu apa,1 baton scortisoara,7 cuisoare si 100 ml otet si cand apa a inceput sa clocoteasca,am pus bucatile de organe in apa si le-am lasat sa dea 2-3 clocote,apoi le-am pus intr-o strecuratoare si le-am spalat foarte bine sub jet de apa.

Intr-o cratita am pus ulei,apoi am adaugat pe rand toate condimentele si le-am lasat putin sa se prajeasca pentru a-si elibera aromele,apoi am adaugat ceapa si usturoiul tocate marunt,ardeiul rosu tocat marunt si el si la urma bucatile de organe.Am acoperit cu apa si am lasat sa fiarba la foc mic. Dupa ce organele au fost fierte bine,am adaugat  apa cu o lingurita de amidon pentru a ingrosa sosul si deasupra frunze de menta proaspata tocate marunt.

Orezul: Am pus o oala cu apa la foc,in care am pus sare si scortisoara praf,am adaugat o masura de orez si am lasat sa fiarba pana cand orezul s-a inmuiat.

Am pus apoi intr-o tigaie o lingura de unt si putin ulei si am adaugat orezul, fiert,apoi fasolea rosie din conserva scursa si spalata bine,am amestecat pentru a combina aromele si la sfarsit am tocat cateva frunze de menta proaspata pentru un plus de culoare si aroma.

Am servit orezul cu fasole rosie alaturi de mancarica de organe de porc,extrem de aromata si buna.

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Inima de porc si orez cu fasole rosie 310789
retete culinare - Inima de porc si orez cu fasole rosie 310790
retete culinare - Inima de porc si orez cu fasole rosie 310792
retete culinare - Inima de porc si orez cu fasole rosie 310793
retete culinare - Inima de porc si orez cu fasole rosie 310794
retete culinare - Inima de porc si orez cu fasole rosie 310795
retete culinare - Inima de porc si orez cu fasole rosie 310796
retete culinare - Inima de porc si orez cu fasole rosie 310797

COMENTARII (12)

Constelatialeu 1

12.04.2014, 21:28

deyutzky 1

12.04.2014, 22:09

buna mancarica ai facut

MotanLaOale 1

12.04.2014, 23:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55