Inimioare cu ciocolata

de Lau in Prajituri, 7 Mar 2011 | 1340 vizualizari

 

special de 8 Martie pentru toate bucataresele

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • 5 linguri faina cu varf
  • esenta de portocale
  • coaja de portocale
  • un varf de sare
  • crema:
  • 350ml lapte
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 3 linguri de zahar

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare cu ciocolata:

se bat albusurile spuma cu un varf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare. Se adauga galbenusurile, uleiul, laptele, esenta si coaja de portocale. Se amesteca usor, se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza bine.

Crema:se pune laptele la foc. Separat se amesteca praful de budinca cu zaharul si putin lapte. Cand a fiert laptele se ia de pe foc, se adauga praful se amesteca bine, se pune din nou pe foc amestecand pana se ingoasa. Se ia de pe foc.

Ungem formele cu putin ulei si tapetam cu un pic de faina punem o lingura de aluat o lingurita de ciocolata iar deasupra iar o lingura de aluat,repetam pana terminam,dam tava la cuptorul incalzit pana se rumenesc deasupra,

se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Inimioare cu ciocolata-0
Inimioare cu ciocolata-1
Inimioare cu ciocolata-2
Inimioare cu ciocolata-3
Inimioare cu ciocolata-4
Inimioare cu ciocolata-5
Inimioare cu ciocolata-6

COMENTARII (25)

Lau

Lau 1

08.03.2011, 08:48

aziz sa ai o primavara frumoasa

Lau

Lau 1

08.03.2011, 08:49

motan

adry88

adry88 1

11.06.2011, 17:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!