Irish cream muffins

de Rux in Prajituri, 6 Feb 2011 | 2166 vizualizari

 

Briose delicioase cu irish cream, numai bune de savurat dimineata la o cafea irish cream...

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 1 esenta vanilie
  • 1 cana si jumatate de faina( cana de lapte)
  • 1/2 cana zahar ( brun)
  • 1/2 cana unt topit
  • 1/2 cana frisca lichida
  • 1/4 cana lichior cafea
  • 1/4 cana irish cream whiskey
  • 2 lingurite praf copt
  • 1/4 lingurita sare( un varf)    
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Irish cream muffins:

Batem la mixer ouale foarte bine, adaugam zaharul, esenta de vanilie. frisca lichida si untul topit si putin racit.
Apoi adaugam faina si praful de copt iar la urma sarea. Tinand cont de faptul ca nu avem un gramaj fix la faina, este bine daca observam ca se ingroasa prea tare compozitia in timp de punem faina sa ne oprim si sa nu mai adaugam, daca totusi am facut asta si compozitia s-a ingrosat prea tare si nu arata ca o smantana mai groasa, mai adaugam putina frisca lichida.
Umplem formele de muffins , incingem cuptorul la 205 grade si le lasam pentru 20 de minute sa se coaca.
Racim si servim dupa dorinta.

 

RETETA IN IMAGINI

Irish cream muffins-0
Irish cream muffins-1
Irish cream muffins-2

COMENTARII (44)

kamy 1

07.02.2011, 23:37

aha...am priceput poate mi se lipesc da muffins si briose e acelasi lucru?

dentistutza 1

20.02.2011, 19:32

de bune....sunt...dar cafea si briose cu whisky de dimineata???? stai....ca-mi fug tastele....de ce am doua ecrane????

adry88 1

04.07.2011, 16:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04