Islere

de daniela in Prajituri, 8 Dec 2011 | 8683 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  250 g de faina,
  • 200 g unt
  •  100 g nuci macinate
  •  70 g zahar pudra
  • un plic cu zahar vanilat.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere:

Aluatul este simplu si clasic . Toate se amesteca (untul trebuie sa fie moale) , nu se framinta foarte mult, doar pina ce se omogenizeaza si se da la rece . Eu de regula fac aluatul de seara pentru dimineata dar se poate folosi si daca sta doar o ora la rece. Se ia cite o bucata de aluat, se intinde cu sucitorul pe masa, foaia cam de 4 mm si se taie forme rotunde cu ajutorul unui pahar de tuica, cu marginea subtire, data mereu prin faina .


Se coc cam 15 minute, pe foaie de hirtie, si se lucreaza atent la scoatere deoarece sint tare fragede. Crema de ciocolata cu care se lipesc doua cite doua este o crema simpla de unt cu zahar si ciocolata neagra ( fara ou, fara nimic pentru islerele rezista mai mult timp ), eventual o picatura de rom, sa ii schimbe gustul. Dupa ce le-am lipit doua cite doua, le glazurez cu glazura de ciocolata sau pur si simplu cu ciocolata topita in care am pus un pic de ulei si apoi sint doua variante de decorare, eu le folosesc pe amindoua: rostogolesc islerele pe cant prin nuca macinata si apoi pun bombonele peste ele sau le las sa se usuce glazura si apoi le decorez cu fir de glazura de diferite culori(din ciocolata alba colorata )
Sint foarte aspectuoase, foarte gustoase si copiii care vin la colindat intotdeauna sint tentati sa ia o astfel de prajiturica !

 

RETETA IN IMAGINI

Islere-0
Islere-1
Islere-2
Islere-3

COMENTARII (40)

ryta

ryta 1

15.02.2014, 16:33

diaconta

diaconta 1

09.09.2015, 08:52

La multi ani!!!!

ancutsa

ancutsa 1

09.09.2016, 16:16

Tare frumoase prajiturile!
La multi ani, draga Daniela!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!