Islere 8 Martie

de MIUTA in Prajituri, 8 Mar 2011 | 9307 vizualizari

 

"De ziua ta femeie, de eşti mamă sau fiică,
Ori metamorfozată în soacră mare, mică,
Doresc la fiecare un cer fără de nori,
Lângă acela care v-aduce astăzi flori."

 

INGREDIENTE

  • ALUAT BISCUITI
  • 200 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 300 g unt
  • 200 g nuca prajita si macinata
  • un praf de copt
  • 350 g faina
  • CREMA
  • 400 g lapte
  • 6 linguri zahar
  • o budinca de vanilie
  • 4 linguri nuci prajite si macinate
  • 200 g unt
  • GLAZURA
  • 150 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri apa fiarta
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere 8 Martie:

Pentru inceput am pregatit biscuitii.Am amestecat untul cu zaharul pudra,am adaugat ouale,nuca prajita si am mixat cateva minute sa se amestece bine toate ingredientele.Am adaugat faina cu praful de copt si am framantat bine.Se intinde foaia de aluat pe masa cu grosimea cam de 0,5 cm si se taie cu o forma rotunda.Eu am folosit un pahar pt.ca am dorit sa fac islere uriase.Fiecare cerc se aseaza in tava pregatita cu hartie de copt si se dau la cuptor pentru 10-15 minute.

  Crema se prepara dintr-o budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic. Eu am pus in budinca zahar mai mult.Am frecat un unt spuma si am amestecat-o cu budinca racita.La sfarsit am adaugat nucile si daca doriti mai dulce se mai poate pune zahar la sfarsit dar sa fie pudra.

  Glazura se prepara dupa ce au fost umplute islerele.La glazura se amesteca toate ingredientele rapid si se toarna glazura pe islere. Se intinde rapid cu un cutit.Se glazureaza usor mai ales ca am facut islerele uriase.Sunt delicioase si le recomand tuturor cu drag.

Daca ti-a placut reteta noastra "Islere 8 Martie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

MIUTA 1

09.03.2011, 16:48

Multumesc frumos la toata lumea!O primavara frumoasa va doresc tuturor!!! .Nu-i asa Onesta ca fac opturi faine Lasa Gaby ca o prind eu pe Onesta intr-o zi la colt si nu-i raman datoare

gaby_duceag 1

09.03.2011, 17:00

)))
prea-si face de cap, nu?))))

adry88 1

11.06.2011, 16:57

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu dulceata de afine