Islere cu crema de vanilie

de Angelina_Elena in Prajituri, 27 Dec 2012 | 4449 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 560 g faina
  • 400 g unt
  • 200 g nuca macinata
  • 200 g zahar pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 40 g amidon
  • 5 linguri zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 pachet margarina rama
  • Decor:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 5 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere cu crema de vanilie:

Aluat: Punem toate ingredientele intr-un vas si framantam pana se leaga compozitia.

Aluatul se pune intr-o folie de plastic si se da la rece pentru 10 minute, nu mai mult.

Dupa ce au trecut cele 10 minute, scoatem aluatul de la rece si il in impartim in 6 parti egale.

Pe masa infainata, intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie de cca. 0.5 cm grosime.

Decupam cu o forma rotunda fursecurile, le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit pentru 5-10 minute, sau pana se rumenesc usor pe talpa.

Dupa ce am terminat de copt fursecurile, pregatim crema.

Pentru crema: punem 400 ml lapte la fiert intr-un ibric.

Intr-un vas punem faina, zaharul, esenta de vanilie, galbenusurile si omogenizam adaugand treptat laptele ramas.

Cand laptele din ibric incepe sa fiarba, luam ibricul de pe foc, adaugam compozitia precedenta, punem din nou ibricul pe foc si lasam sa fiarba pana cand budinca se ingroasa.

Se lasa apoi sa se raceasca.

Dupa ce budinca s-a racit, mixam margarina spuma cu zaharul pudra, apoi adaugam treptat cate o lingura de budinca si omogenizam.

Luam cate 2 fursecuri si le lipim intre ele cu putina crema.

Dupa ce terminam de umplut fursecurile, pregatim glazura topind ciocolata impreuna cu laptele pe baie de aburi.

Glazuram fiecare isler in parte, apoi le lasam cateva ore pentru a se inmuia.

Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Din ingredientele precizate mai sus obtinem aproximativ 160 de fursecuri, iar lipite cate 2 obtinem 80 de islere.

COMENTARII (43)

Angelina_Elena 1

27.12.2012, 22:26

Lavinia

mihaelar63 1

28.12.2012, 00:03

Dragutele si ... hap , dintr-o inghititura le ascunzi

iri_iri 1

29.12.2012, 20:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41