Jumari de porc

de Constelatialeu in Porc, 18 Dec 2013 | 1160 vizualizari

 

Tot din categoria porcariilor,ca doar e sezonul rece,se apropie Craciunul,asa ca nici jumarile nu pot lipsi,e lege nescrisa....si`s delicioase,cu toate ca cica`s nocive,se pun unde nu trebuie....

 

INGREDIENTE

  • slanina -cantitate variabila,ca nu stii cat stangi de la un porc..
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumari de porc:

Dupa ce s-a terminat tot ritualul,injunghiat,parlit,spalat transat,trecem la treaba ,adica eu,ca tare-mi place .Cred ca am fost macelar intr-o alta viata.Stiu foarte bine teoria si la partea cu parlit,spalat,portionat,inca n-am experimentat de una singura ,dar nu-i tarziu....Ca sa nu mai lungesc vorba,trec la partea mea preferata,adica ragatirea porcului pe categorii...Jumari,ca despre asta-i vorba aici,alta data altceva...

Cu blana de slana pe masa,transam suncile si eliminam surplusul de grasime care va deveni jumara.Taiem slanina in bucatele potrivite,le punem intr-un tuci mare,turnam 1l apa si lasam tuciul pe foc,la foc domol,pana se topeste toata slanina si se formeaza jumarile si untura.Scoatem jumarile intr-o sita,lasam sa se scurga bine,le saram si le servim cu muraturi..delicioase....mai ales daca sunt si impanate cu o tara de carnita..

 

 

RETETA IN IMAGINI

Jumari de porc-0
Jumari de porc-1
Jumari de porc-2
Jumari de porc-3
Jumari de porc-4
Jumari de porc-5
Jumari de porc-6

COMENTARII (25)

Rocsi

Rocsi 1

18.12.2013, 11:25

DIANA B

DIANA B 1

18.12.2013, 11:52

Si ce daca se pun unde nu trebuie ?!? doar mananci uneori , nu faci un obicei din asa ceva ...

simona72

simona72 1

21.12.2013, 14:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi cu mazare si ton

de katty 5

Salata de cartofi...

ieri la 08:44

Macrou la cuptor cu legume

de katty 5

Macrou la cuptor...

ieri la 08:39

Macrou usturoiat cu piure de mazare

de katty 5

Macrou usturoiat...

ieri la 08:33

Supa de somon cu cartofi

de katty 5

Supa de somon cu...

ieri la 08:27