Kasekuchen

de kamy in Prajituri, 5 Ian 2011 | 13606 vizualizari

 

Va doresc si eu un an nou fericit ,sanatate si noroc alaturi de cei dragi!!!!

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 100 gr.unt
  • 100 gr.zahar
  • 200 gr.faina
  • 2 oua
  • 1\2 pachet praf de copt
  • umplutura:
  • 5 oua
  • 200 gr.unt
  • 250 gr.zahar
  • 1 kg branza de vaci
  • 125 ml.lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 ling.coaja rasa de lamaie
  • stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kasekuchen:

blat:

Se amesteca toate ingredientele cu mixerul obtinand un aluat gros.

Punem hartie de copt intr-o forma de tort cu laturile detasabile si prin apasare,luam forma tavii,dupa care punem hartia pe blat si cu o lingura intindem aluatul in strat uniform pana la urma marginii de sus.Punem hartia cu aluatul in forma.

umplutura:

Untul il frecam bine cu 150 g zahar, adaugam galbenusele,branza,zaharul vanilat,laptele,coaja de lamaie,stafidele si la sfarsit,usor,amestecand cu o lingura de lemn, de jos in sus, albusele care le-am batut bine cu 100 zahar pe care l-am facut pudra si un strop de sare.

Punem umplutura peste aluat si bagam in cuptorul incins,la foc mic cam 40-50 min,pana se intareste si la mijloc branza(daca apasam cu degetul in mijloc nu-i f moale)dupa care inchiem focul si lasam prajitura acolo inca o ora.

POFTA BUNA!!!

 

TIPS-URI

1

Eu fac prajitura asta si de Paste,punand aluat foietaj deasupra in forma de cruce,dupa jumatea timpului de coacere.

2

branza de vaci trebuie sa fie ff bine stoarsa...eu o las in frigider de seara pana dimineata intr-o strecura

3

sa nu folositi crema de branza devaci ca se va faramita

4

daca aveti impresia ca e prea lichida umplutura,puteti adauga 1 plic de intaritor ptr branza sau eventual sa nu mai adaugati toata cantitatea de lapte

5

cand scoateti din forma,transferati prajitura pe platou dezlipind hartia de copt, tragand de ea in jos si impingand prajitura pe platou.

6

 sa nu inmuiati stafidele ca nu este nevoie....se umfla ele pana se coace prajitura,ca au de unde.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Kasekuchen 75221
retete culinare - Kasekuchen 75222
retete culinare - Kasekuchen 75223
retete culinare - Kasekuchen 75224
retete culinare - Kasekuchen 75237
retete culinare - Kasekuchen 75241
retete culinare - Kasekuchen 75242

COMENTARII (46)

kamy 1

07.01.2011, 10:21

mami...cum sa nu cand mai fac te anunt

babi5 1

15.10.2013, 09:51

Xandrinne 1

01.02.2014, 09:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29