Kinder fetta al latte

de LauraA in Prajituri, 12 Sep 2011 | 7518 vizualizari

 

Simplu de facut, delicioasa si racoroasa, e ideala pentru copii pentru ca e facuta in casa si automat e mult mai sanatoasa decat cea din comert.

 

INGREDIENTE

  • 1.Pentru foi
  • 120 gr unt moale
  • 120 gr albusuri(mie mi-au intrat albusurile de la 4 oua mijlocii)
  • 120 gr zahar pudra
  • 120 gr faina
  • 6 linguri cacao dulce (eu am avut numai 2 si e mai deschisa la culoare)
  • 2.Pentru crema:
  • Aveti de ales intre 2 variante:
  • Prima varianta:
  • 255 gr lapte condensat
  • 165 gr unt moale
  • A doua varianta(mult mai practica si mai usoara ca gust):
  • 350 gr frisca lichida
  • 3 linguri mari de miere

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kinder fetta al latte:

Eu am ales a doua varianta pentru ca mi s-a terminat laptele condensat.O sa pun reteta laptelui condensat cand il voi reface

FOILE:

Mixam foarte bine untul cu zaharul, dupa care adaugam peste unt albusurile batute ffff bine si amestecam cu grija. Dupa ce am incorporat albusurile in unt adaugam faina amestecata cu pudra si eventual cu 1 lingurita praf copt.Va sfatuiesc sa dati mixul de faina si cacao prin sita ca sa nu avem cocoloase,. Amestecam usor pana la completa absorbtie.Asa arata compozitia finala

Dam drumul la cuptor la 200 grade si pana se incinge intindem foile.Din jumatate de compozitie intindem aluatul cu o spatula cat mai regulat putem direct pe foaia de copt care va sta in tava: bagam prima foaie in cuptorul superincins si o tinem 4 minute pe ceas (nici mai mul nici mai putin).O sa vedeti ca imediat ce bagati foaia la cuptor se inchide la culoare si devine lucioasa.In 4 minute din lucioasa suprafata devine mata si atunci inseamna ca e gata: O scoatem si o lasam sa se raceasca.Procedam la fel cu a doua foaie.

Crema:

Ca sa nu avem probleme ca nu se bate bine frisca bagam intotdeauna vasul gol in care urmeaza sa mixam frisca pentru 5 minute in congelator,asa el va fi rece tot timpul mixatului. Deci batem frisca bine bine, adaugam mierea si mixam din nou vreo 5 minute pana se intareste bine crema. Aici o poza cu vasul inclinat ca sa vedeti cat e de tare. Gata crema

Pentru ceallalta varianta mixati spuma untul minim 5 minute dupa care adugati tot laptele condensat si mai mixati inca vreo 5 dupa care bagati crema pentru cel putin jumatate de ora in frig.Daca faceti aceasta varianta incepeti sa faceti inainte crema si apoi foile.

Asamblare:

Intindem crema pe o foaie complet rece (eu am pus toata crema desi a fost cam multuta,eu zic ca se poate face doar din jum de ingrediente)

O acoperim cu cealalta foaie si cu un facalet trecm usor peste prajitura ca sa nivelam crema.Faceti treaba asta cu blandete pana simtiti ca e crema egala dedesubt si bagam kinderul nostru la frigider pentru 1 ora

Dupa 1 ora scoatem prajitura,ii taiem frumos marginile si o taiem in fasiute ca cele din imagine.Mie mi s-a lipit un pic facaletul de foaie ca am apasat cam tare de asta am spus sa il rulati cu atentie sau eventual sa folositi un facalet de silicon.

Este delicioasa si nu e greu de facut.Foile se topesc in gura nu sunt scortoase.

Pofta buna!!!

 

 

COMENTARII (21)

dariadeea 1

25.06.2013, 19:08


imi place

babi5 1

25.06.2013, 20:19

Krystyan Trendy 1

26.10.2013, 15:31

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55