Kinder pingui

de papabundetot in Prajituri, 24 Aug 2013 | 2391 vizualizari

 

Am tot auzit de prajitura asta ,recunosc ca eu nici varianta originala ca sa ii spun asa nu am gustat-o vreodata asa ca nu prea stiam la ce sa ma astept,mi-am si permis sa risc si sa schimb putin aroma,in stilul meu insa…a fost de bun augur pana la urma amprenta mea si in final am obtinut o prajitura buna,pufoasa si delicioasa :)

Aceasta reteta am luat-o de pe Gustos.ro si am modificat-o pe alocuri..cunoscatorii isi vor da seama ce si unde am schimbat :)

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 5 oua
  • 100 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 1 1/2 linguri gris
  • 2 linguri miere
  • 4 lingurite cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte

Pentru crema:

  • 400 ml frisca lichida+2 plicuri intaritor frisca
  • 150 ml lapte condensat
  • 2 linguri miere
  • esenta visine

Pentru glazura:

  • 100 gr ciocolata 40% cacao
  • 50 gr unt,
  • o lingura ulei

Pentru topping:

  • 3 linguri unt de arahide,
  • 4 linguri topping fructe de padure -Aici este in totalitate amprenta mea
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kinder pingui:

Blatul: Se separa galbenusurile de albus,se freaca bine galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste,apoi se adauga treptat faina,grisul,praful de copt stins cu otet,laptele,uleiul,mierea si la urma cacao.Albusurile se bat spuma si apoi se incorporeaza cu grija in aluatul cu cacao.Se imparte compozitita in 2 parti si se coc 2 foi la foc mediu cam 10-15 min dar incercati cu scobitoarea daca aluatul s-a copt inainte de a-l scoate din cuptor.

Crema: Frisca impreuna cu intaritorul se bat pana cand frisca s-a intarit,apoi se adauga mierea,esenta de visine (reteta originala era cu esenta de vanilie,puneti de care va place) si la urma laptele condensat si se amesteca toate bine cu blenderul pana crema capata  o consistenta grosuta.

Glazura: La bain marie se pune intr-un vas ciocolata taiata bucati,untul si uleiul si se amesteca pana se omogenizeaza si se topesc toate ingredientele complet.

Toppingul: eu am pus tot la bain-marie un vas cu untul de arahide si siropul de fructe de padure,am amestecat pana s-a topit untul si am amestecat bine.

Intr-o tava plata am pus prima foaie de blat,api jumatate din si crema,toppingul si am dat 5 minute la frigider,apoi am pus restul de crema,celalalt blat si deasupra glazura de ciocolata inca calduta bine.Am pastrat putina crema pentru decor si am lasat prajitura la frigider 3 ore inainte de a o taia.

Bun si gustos!

Pofta mare!

 

COMENTARII (23)

papabundetot 1

25.08.2013, 09:28

babi5 1

25.08.2013, 10:34

Lia_ 1

25.08.2013, 20:01

nu e doar pt. kinder, e si pentru noi asa o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S