Kokos Schmite

de babi5 in Prajituri, 23 Dec 2013 | 5649 vizualizari

 

Este prajitura preferata a nepotului cel mare si a fiicei cele mici, asa ca am facut-o. Si gata cu vorbarela. Sunt cuburile cu cocos intilnite si aici in fel de fel de variante, la mine in caiet este reteta cu nr 11

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura miere
  • 50 gr margaina
  • 1 praf de copt
  • 200 ml lapte
  • 2 zahar vaniliat
  • PENTRU CREMA
  • 250 gr zahar praf
  • 200 gr unt
  • 30 gr cacao
  • 150 gr ciocolata menaj
  • 6 linguri lapte
  • 1 fiola esenta rom
  • 250 gr nuca cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kokos Schmite:

Pentru blat amestecam bine zaharul, zaharul vaniliat, mierea, margarina si mixam bine totul, apoi adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt. Se mai mixeaza un picut apoi punem compozitia obtinuta intr-o tava (35/30) si introducem in cuptorul incalzit la 180 grade .Cand blatul este rumen si trece testul cu scobitoarea il scoatem din cuptor si-l lasam sa se raceasca, dupa care il taiem in fasii, apoi in cuburi sau dreptunghiuri. Fiecare cum doreste.

Pentru crema punem zaharul praf cu cacao, esenta de rom si laptele si amestecam bine sa nu se faca cocoloase, apoi adaugam ciocolata de menaj si untul. Incalzim totul pana se topeste si ciocolata, apoi dam bucatile de blat prin crema si apoi le tavalim prin cocos  si gata prajiturica pentru a fi servita

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi si nuca macinata sau alune de padure cui ii da mana

RETETA IN IMAGINI

Kokos Schmite-0
Kokos Schmite-1
Kokos Schmite-2
Kokos Schmite-3
Kokos Schmite-4
Kokos Schmite-5
Kokos Schmite-6
Kokos Schmite-7
Kokos Schmite-8
Kokos Schmite-9
Kokos Schmite-10
Kokos Schmite-11
Kokos Schmite-12

COMENTARII (18)

babi5 1

24.12.2013, 20:58

Rocsi multumesc

mirella_angelica 1

16.01.2014, 18:43

Cred ca ar trebui sa scrii dinnou reteta, ca e gresita...

babi5 1

16.01.2014, 19:13

mirella_angelica nu este gresita doar oul am omis sa-l adaug dar se intelege de la sine la ingrediente este trecut .. argumenteaza de ce este gresita ?multumesc oricum sau ce am gresit ?? am citit-o din nou ..atit la modu de preparare nu este trecut oul ..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04