Lamingtons( Tavalita)

de Rux in Prajituri, 24 Noi 2010 | 6462 vizualizari

 

Am gasit aceasta retete delicioasa la Laura Adamache specialista in prajituri deosebite...si-i multumesc tare mult!

 

INGREDIENTE

  • Pandispan:
  • 200 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 7 oua
  • 80 gr unt topit
  • Glazura:
  • 350 gr zahar
  • 115 gr cacao
  • 100 gr unt
  • 120 gr apa
  • 250 gr fulgi cocos
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lamingtons( Tavalita):

Se mixeaza ouale si zaharul in jur de 15 min pana isi tripleaza volumul. Se adauga faina cu grija, treptat si se amesteca de jos in sus. Se adauga untul topit si racit tot de jos in sus cu grija sa se inglobeze foarte bine. Aluatul trebuie sa fie pufos. Se tapeteaza forma( eu de regula o tapetez cu hartie de copt), Se toarna compozitia si se da la cuptor la 180 grade pentru 25, 30 de min. Daca e gata se desprinde usor de pe margini. Se taie patratele de 4x4 numai cand se raceste complet.

Glazura

Untul, zaharul, apa si cacaoa se amesteca intr-un ibric pe foc mica pana topim zaharul complet. Trebuie sa avem grija si sa amestecam des astfel incat sa nu ardem glazura.

Lasam la rece glazura si cand s-a racit complet scufundam cate un cubulet de prajiturica si apoi tavalim bine de tot prin nuca de cocos...apoi servim cu pofta!

 

 

COMENTARII (28)

Rux 1

09.02.2011, 19:11

Cris

adry88 1

10.05.2011, 16:03

Rux 1

10.05.2011, 16:07

Ed

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: