Lasagna

de mimmi in Paste, 1 Dec 2010 | 2062 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet 500g foi lasagna,
  • 800 g carne tocata ,
  • 2 cepe,
  • 3 catei de usturoi,
  • 350 ml suc de rosii,
  • mozzarela,
  • parmesan,
  • 5 linguri faina,
  • 600 ml lapte,
  • unt,
  • sofran,
  • busuioc,
  • oregano,
  • sare,
  • piper,
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei.Se adauga carnea tocata si se mai caleste putin,dupa care se adauga suc de rosii,usturoiul pisat,sare,piper,oregano si busuioc dupa gust si se lasa putin la fiert.

Pentru sosul alb-se topesc 50 gr unt,se face ingrosala din faina si lapte si se pun toate la fiert pana se ingroasa,se adauga sofran si sare dupa gust.

Foile de lasagna se oparesc in apa clocotita in care s-a adaugat sare si 1 lingura de ulei.

Se unge o tava cu unt,se aseaza un strat de foi,un strat de sos alb,un strat de carne si mozzarela razalita,din nou un strat de foi,un rand sos alb si mozzarela,un strat de foi,un rand de carne si mozzarela,alternandu-se pana la terminarea ingredientelor.Pe deasupra se presara parmesan.Se mai adauga in tava 100 ml suc de rosii.Se lasa la cuptor aproximativ 45 de minute.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Lasagna 67623
retete culinare - Lasagna 67624
retete culinare - Lasagna 67625
retete culinare - Lasagna 67626
retete culinare - Lasagna 67627

COMENTARII (3)

giuliana 1

01.12.2010, 13:42

vin prima la o portie

epurasha2bb 1

01.12.2010, 14:33

adasev12 1

01.12.2010, 14:36

f bun!imi place si mie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L