Lasagna cu ciuperci si piept de pui

de Dya Daniela Andrei in Lasagna, 23 Aug 2017 | 4467 vizualizari

 

In cautarea unei retete care sa valorifice gustul ciupercilior si inspirata de catre Angelina, am ales sa ma opresc la reteta de Lasagna cu piept de pui si ciuperci 
https://www.bucataras.ro/retete/lasagna-cu-piept-de-pui-si-ciuperci-54206.html
In locul sosului Bechamel am folosit un sos format din smantana si ou, usor condimentat. Am imbogatit Lasagna cu multa branza de oi si cascaval, adaugandu-le si un iz de busuioc proaspat.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet cu foi de lasagna
  • 500 gr ciuperci proaspete
  • 1 kg piept de pui tocat
  • 1 morcov
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ceapa alba (uscata)
  • 250 ml suc de rosii
  • 400 gr branza de oi
  • 300 gr cascaval
  • 6 oua mari
  • un praf de nucsoara
  • 500 ml smantana (20% grasime)
  • sare si piper dupa gust
  • cateva frunze de busuioc verde
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu ciuperci si piept de pui:

Ciupercile se curata si se spala foarte bine in apa rece. Se asaza intr-o sita pentru a elimina surplusul de apa, dupa care se toaca marunt si se calesc pentru 15-20 de minute, alaturi de ceapa, morcov si ardeiul capia.

Se adauga carnea tocata de pui si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Cand carnea este patrunsa, presaram busuiocul si coloram cu suc de rosii, continuand fierberea pentru aproximativ 10 minute.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam uniform foi de lasagna.

Peste acestea, adaugam o parte din sosul alb pregatit in prealabil (ouale se amesteca cu smantana, pana la omogenizarea completa; se condimenteaza dupa gust cu sare si nucsoara).

Se presara apoi un strat generos de branza de oi si cascaval ras.

Se adauga ciupercile si carnea in sos de rosii si se continua cu cate un strat de foi de lasagna, branza si cascaval, sos alb.

Se coace lasagna pentru aproximativ 40 de minute, la o temperatura de 180 de grade C. 

Dupa coacere, se presara cascaval. Se serveste calda.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Recomand sa incercati si reteta de Lasagna cu ghebe in locul ciupercilor obisnuite.

2

Folositi busuiocul cu incredere!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu ciuperci si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu pui si ciuperci