Lasagna cu piept de pui

de reisnaor_2006 in Lasagna, 20 Mar 2016 | 4639 vizualizari

 

Fata mea adora lasagna sub orice forma si de fiecare data o pregatesc cu drag, merita efortul.

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui
  • 1 cutie rosii decojite
  • 1 cutie ciuperci conserva
  • 1 pachet foi lasagna
  • 200 g cascaval ras
  • 2-3 catei de usturoi
  • 50 gr vin alb
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 50 g unt
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 500 ml lapte
  • nucsoara
  • sare
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu piept de pui:

      Se prepara sosul de carne pentru care se pun la calit in 50 g unt ceapa tocata marunt, ciupercile taiate marunt si usturoiul feliat. Se adauga si pieptul de pui pe care l-am fiert si tocat marunt, rosiile taiate marunt, vinul si doua linguri de ulei. Se fierb la foc mic 45 de minute pana ce sosul scade bine.

       Pentru sosul Bechamel se fierbe laptele si se lasa deoparte. Intr-o cratita incapatoare se topeste untul si se adauga faina care se amesteca rapid in untul topit. Se lasa un minut sa se prajeasca in unt fara a se colora si apoi se da deoparte pentru a se raci, 10 minute. Apoi, se adauga laptele clocotit si se desface faina, amestecand foarte bine. Se fierb din nou 5 minute. Se potriveste de sare si nucsoara si se lasa deoparte, la cald.

       Foile de lasagna se fierb 10 minute in apa cu putin ulei şi apoi se scurg si se folosesc pentru a monta lasagna intr-un vas de cuptor. Se pune pe fundul vasului un strat de sos alb, se acopera in totalitate cu foi de lasagna, alt strat de sos alb, un strat de sos de carne, un strat de foi pana la terminarea ingredientelor. Ultimul strat trebuie sa fie de sos de carne. Se presara cascavalul ras si se da la cuptor 30 de minute.Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

Sosul bechamel:sosul trebuie sa fiarba suficient pentru a fii siguri ca faina este gatita.

2

Nucusoara nu trebuie pusa in cantitate mare si trebuie pusa la inceput ca sa aiba timp sa fiarba.

3

Puteti adauga la sos patrunjel,foaie de dafin sau cimbru pentru aroma.

RETETA IN IMAGINI

Lasagna cu piept de pui-0
Lasagna cu piept de pui-1
Lasagna cu piept de pui-2
Lasagna cu piept de pui-3
Lasagna cu piept de pui-4
Lasagna cu piept de pui-5
Lasagna cu piept de pui-6

COMENTARII (30)

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

21.03.2016, 23:23

Carmen_g

Carmen_g 1

24.03.2016, 14:06

De mult am si eu pe lista lasagna cu pui. Cred ca saptamana viitoare ii vine randul.

anca_rm

anca_rm 1

29.03.2016, 12:46

ce buna este

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!