Lasagna italiana

de brunetica in Lasagna, 21 Oct 2011 | 5636 vizualizari

 

Dorit sa gatiti ceva rapid si nu stiti ce atunci Lasagne este o ideie minunata .

 

INGREDIENTE

  • 10 foi de lasagne ,
  • 800 g. sos ragu ,
  • 1000 g, sos besciamella ,
  • 100 g. parmigiano ( parmezan ) ,
  • 3 linguri de ulei de masline .
  • Pentru foile de lasagne
  • 4 oua ,
  • o lingurita sare ,
  • faina cat cuprinde .
  • Pentru sosul besciamella
  • 100 g. faina ,
  • 100 g. unt ,
  • 1 litru lapte ,
  • sare si nucsoara rasa . 
  • Pentru sosul ragu
  • 2 morcovi ,
  • 1 ceapa ,
  • 2 cozi telina ,
  • 1 linguri ulei de masline ,
  • 300 g. carne tocata  vita ,
  • 1 sticla suc de rosii ,
  • 1/ 2 pahar vin rosu ,
  • sare si piper .
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna italiana:

Ungem peretii unei tavi cu sos besciamella si adaugam cele 3 lingurite de ulei ( pentru a aroma lasagne si a imnuia mai bine foile ) , punem o foaie de lasagne si adaugam peste foaie sos ragu amestecat cu sos besciamella ( de ce  amestecam sosurile? pentru ca lasagnea iese mai gustoasa). Pina umplem tava punem o foaie de lasagnea si sos ,pe ultima foaie de lasagna intindem sos besciamella si parmezanul si dam la cuptor pentru o ora jumate. Cand este gata lasagnea noastra trebuie sa aibe o crusta .

Pentru foile de lasagne:

Cele 4 oua cu sarea le punem intr-un castron si adaugam faina cat cuprinde pentru a realiza un aluat mai vartos. Intindem aluatul cu sucitorul foaie groasa de 3-4 milimetri. Din foaia rezultata taiem foile de lasagne .

Pentru besciamella

Untul il topim , adaugam faina si amestecam pentru a nu se face cocoloase , lasam cateva minunte pentru a se forma o crema de culoarea nucsoarei si adaugam laptele caldut amestecand pentru a evita cocoloasele , lasam la fiert pentru 15 minunte la foc mic , cand sosul este aproape gata adaugam sarea si nucsoara rasa amestecam si lasam pana sosul este gata.

Pentru sosul ragu

Legumele dupa ce le-am spalat le taiem marunt si le punem la calit in uleiul incins , lasam cateva minunte si adaugam carnea , sarea si piperul si amestecam bine pentru a se incorpora ingredientele, lasa cateva minunte si adaugam vinul amestecam si lasam sa se evapore vinul. Dupa evaporare adaugam sucul de rosii diluat cu apa si amestecam , acoperim cu un capac si lasam la fiert pentru 2 ore. 

Retetele de sosuri le-am scris pe scurt pentru ca le-am deja postate. Tot timpul cand doresc sa fac lasagne folosesc sosurile facute in casa si iese o lasagnea delicios de buna .

Pofta buna !!!!!!!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Lasagna italiana-0
Lasagna italiana-1
Lasagna italiana-2
Lasagna italiana-3
Lasagna italiana-4
Lasagna italiana-5
Lasagna italiana-6
Lasagna italiana-7
Lasagna italiana-8

COMENTARII (15)

brunetica

brunetica 1

24.10.2011, 08:55

super Luk

Kori

Kori 1

25.10.2011, 22:04

foarte super buna arata! ce pofta mi-eee, tre sa trag o fuga pana-n Italia))

brunetica

brunetica 1

26.10.2011, 12:33

vino Kori

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!