Lasagne

de angyb in Lasagna, 10 Ian 2012 | 2618 vizualizari

 

Am pornit de la lasagnele bolognese dar am mai adaugat un pic de ingrediente

 

INGREDIENTE

  • 500 g paste pt. lasagne
  • 150 g parmezan
  • 4 oua fierte
  • 100 g salam
  • 200 g mozzarella
  • 1 kg sos bechamel
  • 100 g unt
  • 100 g faina alba
  • 1l lapte
  • nucsoara
  • sare
  • 1kg ragu bolognese
  • o cepa mica
  • 500 g carne tocata
  • 1/2 pahar de vin
  • 1/2 pahar de supa de vita(apa)
  • 350 g pasta de tomate
  • ulei de masline
  • sare
  • busuioc
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne:

Bechamel: Se topeste untul, se ia de pe foc si se adauga faina amestecand, sa nu faca cocoloase. Se pune din nou pe foc si se adauga laptele amestecand mereu pana se ingroasa. Se condimenteaza cu sare si nucsoara.

Ragu alla bolognese: Se soteaza ceapa peste care se adauga carnea tocata si se amesteca pana cand isi schimba culoarea. Se adauga vinul si se lasa pe foc pana se absoarbe aproape tot. Adaugam supa si se tine pe foc pana se absoarbe toata zeama. Adaugam pasta de tomate si busuiocul si il lasam pe foc pana se ingroasa sosul.

Salamul, ouale fierte si mozzarella se taie cubulete marunte

Se unge o tava de cuptor cu ulei de masline, se intinde un strat subtire de ragu, se acopera cu strat de foi de lasagne. Peste intindeti sos bechamel, apoi ragu, adaugati oule fierte si parmezan, un alt strat de foi de lasagne, sos bechamel, salam, parmezan, apoi din nou un strat de foi de lasagne, bechamel, ragu, mozzarella, un pic de parmezan, un alt strat de foi de lasagne, sos bechamel, ragu, un pic de mozzarella si parmezan

Se da la cuptor aproximativ o ora.

POFTA BUNA!!!!!!!!!!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Lasagne-0
Lasagne-1

COMENTARII (12)

Rocsi

Rocsi 1

10.01.2012, 20:27

parca ii simt mirosul!!!

gaby_duceag

gaby_duceag 1

10.01.2012, 20:41

Are tot ce trebuie .

mena29

mena29 1

10.01.2012, 21:59

super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!