Legume gratinate

de mari_sasi in Mancaruri de legume, 23 Mai 2013 | 8747 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov potrivit
  • 2 cartofi
  • 1 dovlecel
  • 1/2 brocoli
  • 3 ciuperci
  • 50 gr unt
  • 300 ml lapte
  • 2 lg rase de faina
  • cascaval
  • 150 gr telemea de vaca
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume gratinate:

-morcovul si cartoful se pun la fiert si cand sunt pe jumatate fierte se adauga brocoli si dovlecelul

-separat se oparesc ciupercutele cu putina sare

Sosul Bechamel:

-se topeste untul apoi se adauga faina  si se amesteca bine cu telul,se lasa aproximativ 5 min sa se caleasca

-apoi se adauga cate putin lapte si se amesteca continuu

-dupa ce se toarna tot laptele si compozitia devine omogena se lasa 5 min sa fiarba la foc mic

Se unge o tava cu unt (eu am folosit tava 33*23),se aseaza legumele,branza zdrobita cu furculita am adaugata-o deasupra apoi am turnat sosul bechamel si am ras cascaval.

Se tine la cuptor aproximativ 30-40 min la 190 gr

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume gratinate" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Legume si oua la cuptor