Lemon Cheesecake

de madi_marin in Prajituri, 27 Iun 2011 | 2154 vizualizari

 

Am găsit reţeta de curând într-una din revistele culinare pe care mi le cumpar lună de lună. Mi-a plăcut. Vroiam pentru desertul de duminică ceva răcoros şi usor. S-a dovedit a fi alegerea perfectă. Se face foarte uşor şi se papă la fel…

 

INGREDIENTE

  •  500 g caş sau brânză dulce scursă
  • 200 g smântână sau frişcă lichidă
  • 5 ouă
  • 12 linguri cu zahăr
  • 1 plic praf de budincă de vanilie
  • 4 linguri cu făină
  • coaja rasă de la o lamâie
  • zeama de la o lămâie
  • 1 păstaie de vanilie
  • Glazura:
  • 1 plic gelatină granule
  • 150 ml apă
  • 1 lingură cu zahăr pudră
  • zeamă de lămâie
  • colorant alimentar galben
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemon Cheesecake:

Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul şi vanilia.

Brânza se zdrobeşte cu furculiţa, se amestecă cu gălbenuşurile, praful de budincă, făina, smântâna, coaja şi zeama de lămâie. Se amestecă totul foarte bine şi se toarnă în tava cu diametrul de 26 cm cu baza detaşabilă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se coace cam 35 de minute. Se lasă la răcit.

Pentru glazură  punem gelatina la hidratat în apă rece pentru 10 de minute, apoi punem la foc mic până se dizolvă complet. Atenţie sa nu fiarbă! Se răceşte puţin, apoi se amestecă cu zahărul pudră, zeamă de lămâie şi colorant alimentar. Se toarnă peste prăjitura din tavă şi se dă din nou la rece până se încheagă.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Lemon Cheesecake-0
Lemon Cheesecake-1

COMENTARII (24)

Bucataras Medi 1

29.06.2011, 17:17

wow.......cat de bine poate sa arate......................minunat, minunat...................

madi_marin 1

29.06.2011, 19:33

fetele.....va pup si va multumesc....

Lau 1

02.07.2011, 22:23

minunat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04