Lenticche con zampone

de Bya Ralu in Porc, 19 Ian 2016 | 3520 vizualizari

 

Un preparat care se mananca de revelion in Italy :)) Linte cu picior de porc
Se mananca cu zampone sau cotechino, eu vazusem o reteta pe internet unde acest cotechino era fiert impreuna cu lintea, asa am facut si eu cu zamponele, doar ca acesta este putin mai gras, dar a fost bun oricum.
Zamponele se fierbe normal separat in folia in care este,dupa care se poate pune peste linte.

 

INGREDIENTE

  • 150 g linte
  • 1 cutie de zampone
  • 1 ceapa alba
  • fire de patrunjel
  • 100 g pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi
  • sare/piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lenticche con zampone:

Lintea se tine in apa rece pentru cateva ore, dupa care se pune intr-o craticioara la fiert pentru circa 40-60 minute, se strecoara de apa si se da deoparte.

Intr-o alta oala punem ceapa tocata marunt,impreuna cu firele de patrunjel si usturoiul, punem apa sa acopere, punem lintea si condimentele si lasam 10 minute la fiert.

Desfacem zamponele il punem in oala peste linte, mai completam cu apa daca mai este nevoie, punem si pasta de tomate si lasam la fiert 10-15 minute.

Zamponele se scoate pe o farfurie si se taie felii.

Se serveste cald si ca sa imbinam Italia cu Romania servim cu muraturi :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Lenticche con zampone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

mihaelar63 1

21.01.2016, 09:19

Suna exotic No , mi-am amintit si fredonez melodia aia ,, Suna periculos , trage fusta mai jos "' ))
Mie imi place ca dai denumirea originala . Sa nu mai fie nedumeriri da si tu in introducere explicatii

Bya Ralu 1

21.01.2016, 16:11

pai am dat mihaela )

Bya Ralu 1

21.01.2016, 16:12

Un preparat care se mananca de revelion in Italy Linte cu picior de porc

Se mananca cu zampone sau cotechino, eu vazusem o reteta pe internet unde acest cotechino era fiert impreuna cu lintea, asa am facut si eu cu zamponele, doar ca acesta este putin mai gras, dar a fost bun oricum.

Zamponele se fierbe normal separat in folia in care este,dupa care se poate pune peste linte.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulouri Caprese