Linte verde cu carne de porc

de papabundetot in Porc, 27 Iul 2013 | 1991 vizualizari

 

De data asta lintea am facut-o mai spre traditional romanesc pentru ca am vrut sa vad cum este dar si pentru ca se intorceau parintii lui iubi de la tara si e complicat pentru ei cand gatesc cu alte arome decat cele invatate de ei.Mai am in blog si reteta de linte cu lapte de cocos si am considerat ca e oportun si pentru cititorii mei sa vada si o alta abordare a mancarii cu linte,cum am spus mai apropiata de traditional romanesc.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 500 gr linte verde
  • 400 gr pulpa de porc
  • slanina afumata (din Ardeal pt ca e cea mai buna)
  • 5 felii carnat chorizo
  • boia,
  • foi de dafin,
  • curry
  • 3 morcovi
  • 2 cepe albe,
  • 3-4 catei usturoi
  • 2 cuburi concentrat de pui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linte verde cu carne de porc:

Carnea de porc am curatat-o putin de grasime si am taiat-o cubulete,ceapa si usturoiul le-am taiat marunt si morcovul in bucati mici. Intr-un castron am pus lintea pe care am spalat-o in cateva ape si apoi am lasat-o la inmuiat.

Intr-o cratita am pus la calit in putin ulei ceapa si usturoiul,apoi am adaugat carnatul si slaninuta taiate bucati mici si le-am lasat la prajit impreuna,am pus apoi foile de dafin,curry,boiaua morcovii si mai apoi bucatile de carne pe care le-am lasat la foc pana au prins o culoare frumoasa.

Am adaugat apoi lintea si o supa de pui facuta din cele 2 cuburi si am lasat la foc mic pana cand toate ingredientele au fost perfect gatite.

Noi am servit cu castraveti murati de la tara,facuti la saramura  o bunatate!

Pofta mare!

 

COMENTARII (10)

Andreea Caroline 1

27.07.2013, 22:59

Valclaudia 1

27.07.2013, 23:53

nu stiu cum e lintea dar sigur imi place!

alilianaa 1

28.07.2013, 08:55

imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S