Lipie cu ciuperci, porumb si cas

de burdulea56 in Aperitive / Garnituri, 26 Mai 2011 | 3301 vizualizari

 

De foarte multa vreme doream sa gatesc lipie umpluta, insa nu am gasit in magazin foi de lipie si de distrat cu framantat aluat, chiar nu aveam pofta. Intruna din zilele trecute, am gasit la Penny Market lipii, bineinteles ca am cumparat.

 

INGREDIENTE

  • Foi de lipie(eu am avut nevoie de 4 foi)
  • Pt umplutura:
  • 50 g salam,
  • 50 g ciuperci champignion,
  • 2 linguri porumb,
  • 4 frunze salata verde,
  • sare,
  • piper,
  • rosii,
  • 2 linguri de cas de oaie razuit,
  • unt.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie cu ciuperci, porumb si cas:

Salamul taiat cubulete mici, se pune intr-o tigaie si se prajeste in putin unt timp de 3 minute. Se adauga ciupercile spalate, taiate felii, le sotam vreo alte 3 minute, adaugam porumbul scurs de zeama, piperam, saram, amestecam usor si stingem focul.

Intre timp intr-o alta tigaie unsa cu ulei, se incalzesc foile de lipie pe ambele parti. Pe fiecare foaie punem putin ketchup (se poate si fara), o frunza de salata daca va place, apoi umplutura, presaram putin cas si impaturim lipia. Este foarte gustoasa si satioasa.

 

TIPS-URI

1

Cand incalziti lipia, sa fiti pe langa aragaz, se incalzeste f. repede.

2

Cantitatile le stabileste fiecare in functie de nr de portii de care are nevoie.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Lipie cu ciuperci, porumb si cas 107296
retete culinare - Lipie cu ciuperci, porumb si cas 107297
retete culinare - Lipie cu ciuperci, porumb si cas 107298
retete culinare - Lipie cu ciuperci, porumb si cas 107299
retete culinare - Lipie cu ciuperci, porumb si cas 107300
retete culinare - Lipie cu ciuperci, porumb si cas 107301
retete culinare - Lipie cu ciuperci, porumb si cas 107302
retete culinare - Lipie cu ciuperci, porumb si cas 107303
retete culinare - Lipie cu ciuperci, porumb si cas 107304

COMENTARII (30)

Corinuta 1

28.05.2011, 18:22

tarziu am mai ajuns

burdulea56 1

29.05.2011, 23:20

LUK, multumesc.

burdulea56 1

29.05.2011, 23:21

Corina, lasa, data viitoare te anunt de la inceput

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L