Macarons cu ciocolata

de gospodariu in Prajituri, 23 Ian 2016 | 1076 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata.

 

INGREDIENTE

Pentru macarons:

  • 75 g faina de migdale;
  • 110 g zahar pudra;
  • 50 g zahar tos;
  • 1 varf cutit de sare;
  • 60 g albus;
  • colorant dupa preferinta;

Pentru crema:

  • 100 ml frisca lichida;
  • 100 g ciocolata neagra;
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macarons cu ciocolata:

In vasul robotului de bucatarie se pune zaharul pudra si faina de migdale si se amesteca pana la omogenizare. Apoi se cerne amestecul de 2-3 ori si aruncati mereu ce ramane in sita. Separat se bat albusurile, se adauga zaharul tos si se bat in continuare pana devine o spuma tare. Dupa preferinta, acum este momentul sa punem si colorantul, daca dorim sa obtinem macarons colorati. Amestecul de faina de migdale si zahar pudra se adauga treptat in trei pasi, adaugand mereu cu paleta de jos in sus.

Compozitia este gata atunci cand curge de pe spatula ca o panglica lata. Compozitia rezultata o punem intr-un pos cu dui rotund si o turnam intr-o tava improvizata de macarons. Tava o luam si o lovim energic de masa de 2-3 ori pentru a iesi aerul din macarons si apoi o lasam la uscat in jur de 45-50 minute.

Stim ca macarons sunt buni de introdus la cuptor, atunci cand suprafata lor este complet nelipicioasa. Tava se introduce in cuptorul preincalzit timp de 13 minute la temperatura de 150 grade. Dupa coacere, se lasa sa se raceasca in tava 10 minute, pentru a se desprinde usor de pe hartia de copt.  Dupa ce s-au racit se umplu cu ganache de ciocolata neagra (se pune frisca la fiert si cand incepe sa fiarba se da deoparte si se adauga ciocolata neagra si apoi se orneaza cu ajutorul unui posh).  

 

TIPS-URI

1

Albusurile se lasa la "invechit" o zi, adica separam galbenusul de albus inainte cu o zi de a prepara macarons-ul. Astfel se evapora apa si se usuca mai repede.

2

Nu este o regula amestecatul de 40-50 ori cum se spune peste tot... amestecam compozitia astfel incat sa curga ca o panglica lata!

3

Nu este necesara acea tava speciala de copt macarons. Hartia de copt este mult mai buna si nu se lipesc deloc.

RETETA IN IMAGINI

Macarons cu ciocolata-0
Macarons cu ciocolata-1
Macarons cu ciocolata-2
Macarons cu ciocolata-3
Macarons cu ciocolata-4
Macarons cu ciocolata-5
Macarons cu ciocolata-6
Macarons cu ciocolata-7
Macarons cu ciocolata-8
Macarons cu ciocolata-9
Macarons cu ciocolata-10
Macarons cu ciocolata-11
Macarons cu ciocolata-12

COMENTARII (8)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

25.01.2016, 17:33

super

mirela0911

mirela0911 1

26.01.2016, 09:22

Ce frumoși sunt!

Rocsi

Rocsi 1

28.01.2016, 18:12

Ce mi-ar placea sa le degust!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!