Macrou la gratar cu sos TZATZIKI

de InvatsaBucataresccom in Peste, 24 Noi 2014 | 2102 vizualizari

 

Cred ca macroul este unul din cei mai buni pesti care i-am mancat si este si foarte usor de gatit! Pana acum ceva ani mancasem macrou doar suba forma prajita foarte uscata, chiar si asa fiind foarte gustos. Doar asa il gatise mama, :)
Intr-o zi, oarecare, cutreierand youtube-ul am dat peste o reteta cu macrou, marca Jamie Oliver. Am ramas surprins ca macroul se poate gati si altfel si nu trebuie sa fie neaparat uscat si fad. DIn pacate nu am avut access la gratar, vremea fiind nefavorabila, dar cred ca si pe gratarul de aragaz a iesit satisfacator de suculent si aromat.
Iata reteta completa si usor de gatit:

 

INGREDIENTE

  • 3 pesti macrou intregi, de preferat proaspeti
  • 1 castravete
  • 1/2 cana orez
  • 6 ramurici de rozmarin
  • 3 ramurici de cimbru
  • 1 manunchi mic de marar
  • 1 catel usturoi
  • 150ml iaurt gras
  • 20g unt
  • 3 linguri ulei masline
  • sare si piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou la gratar cu sos TZATZIKI:

Bagati in fiecare peste cate 2 ramurici de rozamarin si una de cimpbru. Il crestati usor pe fiecare parte, in ungeti cu ulei de masline si puneti pe gratar la foc mediu 7-10 minute pe fiecare parte. 

Intr-o cratita puneti orezul cu o cana si jumatate de apa, untul si sare si fierbeti la foc mic 9-10 minute.

Tzatziki -    Taiati castravete pe jumatate longitudinal si scoateti semintele, altfel va fi prea zemos! Tocati castravetele un feliute subtiri, puneti intr-un castron si amestecati cu iaurtul, mararul tocat, ustoriul zdrobit, adaugati o lingura de ulei de masline, sare si piper.

 

COMENTARII (7)

Anett

Anett 1

25.11.2014, 09:59

wooow ce combinatie!

dantes

dantes 1

25.11.2014, 10:06

Bun!

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

26.11.2014, 18:39

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!