Macrou picant cu cartofi şi cremă de usturoi

de madi_marin in Peste, 21 Apr 2013 | 4207 vizualizari

 

Cui nu-i place peştele cu usturoi? Mie îmi place la nebunie şi am ales să fac de data asta…în loc de mămăliga, nişte cartofi gustoşi şi uşor de pregătit. Poftiţi la masă!

 

INGREDIENTE

  • 4 fileuri de macrou
  • cartofi
  • usturoi
  • boia iute
  • sare
  • cimbru uscat
  • smântână
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou picant cu cartofi şi cremă de usturoi:

Fileurile se crestează oblic de câteva ori pe partea cu piele. În tăieturi se pun felii de usturoi,apoi se ung cu ulei şi se presară cu sare, boia iute şi cimbru uscat.

Se pregăteşte tava de cuptor, se tapetează cu hârtie de copt care se unge cu ulei, apoi se aşează fileurile cu partea cu piele în sus. Se dă tava la cuptor la foc potrivit . Bucăţile de peşte se întorc o dată sau de două ori , ca să se rumenească frumos pe ambele părţi.

Se face o cremă din usturoiul zdrobit (sau ras pe răzătoarea mică), frecat cu sare, un pic de ulei şi smântână.

Se serveşte peştele cu cartofi (curăţaţi, spălaţi, taiaţi rondele şi fierţi pe jumătate cu sare, apoi scurşi, condimentaţi după gust şi prăjiţi) şi cremă de usturoi.

Poftă bună!

 

COMENTARII (26)

ionela2682 1

22.04.2013, 09:21

arata delicios

susu 1

23.04.2013, 17:34

aoleu ce bine arata si reteta e nemaipomenita, sanatos si gustos

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 12:18

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: