Macrou uns cu sos de mărar şi umplut cu legume

de ionix in Peste, 7 Sep 2010 | 5830 vizualizari

 

incercati si-o sa va lingeti pe degete...
Mie-mi place mult pestele asta… are gust a peste si n-are oase multe :D
aceasta reteta mai merge si invelit in staniol, cum am mai postat eu o reteta....
http://www.bucataras.ro/retete/1992/macrou-invelit-in-staniol.html

 

INGREDIENTE

  • 5 pesti macrou
  • 2 rosii
  • cateva felii de masline verzi
  • ceapa mare
  • cateva feliute de ardei iute
  • 4-5 fire de marar
  • 2 ciuperci champignon mari
  • 10 catei de usturoi (cate doi pt fiecare peste)
  • 5 linguri cu ulei de masline
  • sare piper
  • zeama de la lamaie
  • 50 ml vin alb sec
  • 100 ml apa
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou uns cu sos de mărar şi umplut cu legume:

Pestii se decapiteaza, se taie pe burta, se scot matele,  se spala si se curata bine de firisoaele negre.

Rosiile, ceapa, usturoiul si ciupercile se taie feliute.

Zeama de lamaie se amesteca cu o lingura cu ulei de masline, sare, piper si mararul tocat marunt (acesta este sosul de marar)

Pestele spalat se unge bine inauntru cu sosul de marar.

Dupa aceea se umple cu legumele taiate fidelute, maslinele si cu ardeiul iute. Punem intr-o tava in care sa ne incapa la fix pestii, sa nu ramana prea mult spatiu intre ei.

Tava o ungem cu uleiul de masline, asezam pestii in ea si dam la foc iute 2-3 minute, in cuptorul preincins.

Peste pestii incinsi, turnam vinul si apa.

Lasam la foc mic timp de 30 de min apoi lasam pana la final la foc mediu.

Se serveste cu mamaliguta si mujdei de usturoi.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Mujdei: usturoiul pisat bine se freaca cu 2-3 linguri cu ulei si sare pana se face ca o pasta alba… adaugi putina apa minerala si obtii un mujdei delicios…

RETETA IN IMAGINI

Macrou uns cu sos de mărar şi umplut cu legume-0
Macrou uns cu sos de mărar şi umplut cu legume-1

COMENTARII (15)

Oana 1

08.10.2010, 17:13

ionix 1

10.10.2010, 09:27

Oana, mersic pt vizita si pt salivare hehe

babi5 1

14.12.2014, 15:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20