Madlene

de merisor in Prajituri, 22 Mar 2015 | 2476 vizualizari

 

Daca tot am primit forma de madlene, am zis s-o si utilizez, dar mi-ar mai trebui patru ca sa coc mai multe odata. :)))
Bine, as fi putut sa le mai fac si in forme de briose, dar imi plac mai mult cum arata in forma de madlene.
Am facut aceasta reteta de doua ori, odata cu aroma de lamaie, preferatele mele si a doua oara cu aroma de vanilie, cele de fata.

Urmeaza a treia oara cu aroma de portocala.

Sunt tare bune, dar dispar repede.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 400 gr faina
  • 3 oua
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf sare
  • In plus:
  • 1-2 linguri zahar cu aroma de vanilie, pentru ornat
Portii: 100
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madlene:

Aducem toate ingredientele la temperature camerei cu cel putin o ora inainte de preparare.

Mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana la topirea zaharului. 

Laptele il punem pe foc impreuna cu untul, dar nu il lasam pana la topirea definitiva a untului, doar il incalzim putin, apoi il lasam sa se raceasca, astfel ca si untul se va topi pe parcurs.

Adaugam laptele cu untul peste oua si le mixam pentru omogenizare, apoi adaugam esenta si cernem faina impreuna cu praful de copt, mixand in continuare.

Va iesi un aluat ceva mai gros decat cel de clatite, pe care il lasam 20 de minute la odihnit, apoi cu o lingurita, umplem formele de madlene, razant si le vom coace pentru 20 de minute la 180 de grade.

Cand sunt reci, le vom pudra cu zahar cu aroma de vanilie.

Sunt tare bune si de efect

 

RETETA IN IMAGINI

Madlene-0
Madlene-1
Madlene-2
Madlene-3
Madlene-4
Madlene-5
Madlene-6

COMENTARII (34)

mihaelar63 1

23.03.2015, 15:44

Perfecte pentru cafeluta

Pushaa 1

23.03.2015, 22:06

anca_rm 1

25.03.2015, 08:38

ce prezentare
, foarte faine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04