Magluba

de aziz in Pui, 3 Noi 2010 | 4475 vizualizari

 

un alt fel de mincare traditional araba pe cit de delicioasa pe atit de multa munca la ea. in romaneste se traduce: rasturnata

 

INGREDIENTE

  • un pui intreg (sau pur si simplu carne de pui ,copanele, aripioare ,piept)
  • 3 pahare orez cu bobul lung(500gr)
  • 2 morcovi
  • 2 cepe potrivite
  • usturoi
  • citeva frunze de telina
  • 2 cartofi
  • putina conopida
  • o vinata micuta
  • 2 rosii
  • sare piper
  • 1 lingura supa instant
  • curry
  • turmeric(curcum)
  • un amestec special pentru magluba (scortisoara, cumin,boia de ardei dulce si iute)
  • 2 frunze dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Magluba:

se portioneaza puiul si se pune la fiert,se ia spuma ,se adauga o ceapa taiata pestisori, usturoiul,frunzele de telina si condimentele toate. rosiile le feliem si le dam deoparte.celelalte legume se feliaza sau se taie cubulete si se prajesc ;se scot pe hirtie absorbanta.cind supa este gata o dam deoparte scoatem carnea si o prajim sau o dam la cutor sa se rumeneasca.

asezam legumele intr-o oala (oala trebuie sa fie destul de incapatore)incepem cu rosiile felii apoi jumatate din restul de legume asezam carnea prajita si jumatate din orez ,apoi restul de legume si cealalta jumatate de orez ;acum la 3 pahare de orez avem nevoie de 6 pahare cu supa (supa de la carnea fiarta).aceasta supa trebuie sa fie ceva mai sarata decit obisnuim pentru ca orezul si legumele vor absoarbe si asa va ajunge la nivelul normal.

punem cele 6 pahare de supa peste orez si legume punem capacul pe oala si punem pe aragaz la foc mic.cind supa s-a absorbit punem folie de aluminium inchidem ermetic oala si mai lasam 5 minute pe foc apoi dam oala deoparte, nu deschidem si mai lasam asa 30 minute.dupa care se rastoarna toata oala odata pe un platou mare asta fiind maglube.

bun eu nu am rastunat-o toata ci am facut portii pentru fiecare. 

 

TIPS-URI

1

se pune puiul intreg pentru  gust ,supa fiind mult mai concentrata asa decit atunci cind am pune doar piept sau copanele singure

2

important este sa nu se amestece in oala deloc

3

la final se poate adauga miez de seminte de floarea soarelui (snow bar)putin prajite si bobite de humus fierte

RETETA IN IMAGINI

Magluba-0
Magluba-1
Magluba-2
Magluba-3
Magluba-4
Magluba-5
Magluba-6
Magluba-7
Magluba-8
Magluba-9
Magluba-10

COMENTARII (20)

aziz 1

04.11.2010, 21:00

acum am vazut si rasturnata ta miha pe gustos foarte reusita,felicitari

Mihaela11_jo 1

04.11.2010, 22:44

Multumesc si un weekend placut iti doresc.

Dana Cristea - pusikmea 1

05.11.2010, 07:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04