Mahrube

de nilguin in Pui, 12 Apr 2011 | 3200 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o cană jumătate orez
  • o vânătă mare
  • un dovlecel
  • 2 cartofi
  • 2 ardei
  • un piept de pui
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mahrube:

Se curăţă şi se spală bine orezul, din el se prepară un orez simplu dar nu îl fierbem decât până se înmoaie puţin. Separat se taie puiul bucăţele, se condimentează după gust şi se prăjeşte în puţin ulei. Toate legumele sunt spălate, curăţate şi tăiate astfel: cartofii în rondele, vânăta şi dovlecelul în lungime şi ardeii în fâşii late. Toate se prăjesc pe rând, având grijă ca vânăta să fie ultima.

Se ia o cratiţă pe care ulterior să o putem răsturna cu gura în jos, se aşează ingredientele în straturi în următoarea ordine: jumătate de cantitate de orez se întinde uniform pe toţi pereţii cratiţei, apoi se adaugă pieptul de pui, ardeiul, vânăta, dovlecelul şi cartoful şi se încheie cu orezul rămas. Se adaugă puţină apă şi se ţine la foc mic până este orezul gata. Se răstoarnă conţinutul cratiţei pe o tavă şi se ornează.

 

 

TIPS-URI

1

Se serveşte cu iaurt sau salată. Această mâncare este delicioasă şi se face atunci când la masă sunt mai multe persoane.

COMENTARII (14)

horia 1

13.04.2011, 18:49

ce frumos este ornata!multumim!

nilguin 1

14.04.2011, 22:42

este foarte buna atunci cand o faci pentru cei dragi

-Miti- 1

06.08.2012, 11:32

ma asteptam la orez cu lapteacum daca ma uit mai bine la poza vad si ardeii iuti.sigur este buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55