Maia pentru paine

de katty in Piine, 26 Mar 2018 | 4165 vizualizari

 

De multa vreme imi propusesem sa fac maia pentru a face paine de casa, dar abia acum am reusit

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina de secara
  • 400 ml apa calduta
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maia pentru paine:

Ziua 1: Amestecam  intr-un vas 100 gr faina de secara cu 100 ml apa calduta. Lasam amestecul la loc cald(30 grade C) pentru 24 ore.

Ziua 2: Adaugam 100 gr faina de secara si 100 ml apa calduta si amestecam bine. Lasam din nou la loc caldut (cca25 grade C pentru 24 ore).

Ziua 3: Mai adaugam 200 gr faina de secara si 200 ml apa calduta, amestecam si le pastram in aceleasi conditii pentru 24 ore  ca in ziua 2. Acum maiaua noastra  va trebui sa fie suficient de acra. Daca nu este o mai lasam la cald o zi.  

Din acest moment maiaua poate fi folosita la paine. Poate fi pastrata la frigider pentru 2 saptamani, dar se poate pastra si in congelator. Se va activa cand va fi scoasa la caldura, aer.

Daca ti-a placut reteta noastra "Maia pentru paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Corinuta 1

26.03.2018, 22:07

Bine de stiu!

oanapl 1

26.03.2018, 23:31

dantes 1

02.04.2018, 16:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa ( prima mea painica)