Mak Kimchi - Kimchi de varza chinezeasca

de Mitinita in Conserve, 11 Noi 2012 | 17101 vizualizari

 

Dupa cum v-am promis,continua retetele coreene si o incursiune in aceasta bucatarie nu se poate fara kimchi. Cred ca cei ce urmaresc serialele coreene,au auzit deja de acest simbol al bucatariei coreene. Va las sa cautati pe google beneficiile si va spun doar ca este in top 5 al celor mai sanatoase alimente.

Vin azi cu o reteta rapida si usor de executat ,care se poate consuma in aceeasi zi in care ati preparat-o,nu trebuie sa asteptati zile pana e gata. Fiindca voi face kimchi destul de des,voi mai reveni si cu alte variante. Am omis faina de orez,fiindca nu am avut,dar tocmai am aflat ca se poate folosi si orez fiert la pasta.Deci,fiti pe faza ca seria de kimchi va continua.

Kimchi-ul acesta este diferit prin faptul ca varza Napa se taie in bucati "bite size",deci numai bune de mancat:D

Se poate servi de indata sau se poate lasa in frigider,intr-un container

 

INGREDIENTE

  • o varza chinezeasca Napa
  • o ceapa
  • 4 bucati de ceapa verde
  • 1/4 cup de sare grunjoasa
  • 10 catei de usturoi,pisat
  • 1 cm de ghimbir,dat pe razatoare
  • 1/2 cup de gochugaru
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita de fish sauce (doar atat am mai avut,dar se poate si mai mult)
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mak Kimchi - Kimchi de varza chinezeasca:

Varza Napa se taie in patru,apoi in bucati de cca 2 cm. Sarea se dizolva in apa si introducem bucatile de varza taiate,unde le lasam pana se inmoaie,de obicei dureaza mai putin de o ora.

Pregatim pasta pentru kimchi din usturoiul pisat,ghimbirul ras,fulgii de ardei iute gochugaru,zaharul si fish sauce-ul.

Clatim bucatile de varza,le scurgem de apa si le amestecam cu pasta pentru kimchi. Adaugam si ceapa taiata felii subtiri si ceapa verde taiata rondele si amestecam bine.

Se introduc intr-un recipient care se inchide etans.Se poate consuma in aceeasi zi sau se poate lasa la temperatura camerei o zi,ca sa fermenteze,apoi se pastreza in frigider.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mak Kimchi - Kimchi de varza chinezeasca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 16:28

Raluca57 1

20.01.2014, 15:07

Foarte buna minunea asta! Buna rau!!! din pacate s-a terminat imediat si nu stiu cum se prezinta dupa ce incepe sa "fermenteze". O voi face din nou, sigur, mai multa, sa o pot gusta si dupa cateva zile. Foarte buna!! Raluca

Panacris 1

07.05.2014, 19:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vanata impluta cu varza ( in varianta marinata)