Makrout

de Lau in Dulciuri, 7 Iun 2015 | 3851 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani gris
  • 1/2 cana faina
  • un praf de sare
  • 1/2 cana unt topit
  • 1/2 cana sirop de trandafiri
  • 300 g curmale
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • unt topit
  • sirop de trandafiri
  • 100 g nuca macinata
  • Sirop
  • 100 g sirop de trandafiri
  • 100 g miere
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Makrout:

Intr-un vas amestecam grisul,faina,sarea adaugam untul topit si omogenizam.

Va rezulta o textura nisipoasa,dupa care se acopera cu folie si dam la rece o ora.

Scoatem compozitia de la rece si adaugam siropul de trandafiri ; se framanta un aluat omogen,invelim in folie si dam la rece 30 min,

Intr-un vas adaugam curmalele si apa cat sa acopere,punem pe foc sa fiarba pana ce se decojesc.

Le pisam cu furculita, adaugam nuca macinata si cate o lingura de unt topit si si o lingura de sirop,scortisoara si amestecam,adaugand unt si sirop pana rezulta o pasta lipicioasa,

Acoperim si dam la rece 30 min dupa care o impartim in 4 parti egale,

Cu mainile umede formam snur,

Scoatem aluatul de la rece si il impartim in 4 parti egale

Fiecare bucata o intindem, adaugam pasta si inchidem,dupa care rulam aluatul ca sa devina neted,dupa care il aplatizam putin si cu cutitul facem forme si taiem diagonala de cca 2 cm si le prajim in baie de ulei.

Sirop-amestecam siropul de trandafiri cu mierea care am incalzit-o putin,

Dupa care le scoatem in sirop,lasam 2 min dupa care le scoatem intr-o sita sa se raceasca si sa se scurga surplusul de sirop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Makrout" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Lau 1

08.06.2015, 18:34

Simona se poate inlocui siropul cu ce vrem

dantes 1

09.06.2015, 07:47

Delicios!

Lau 1

09.06.2015, 20:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert Tobite