Mamaliga cu brinza

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 21 Mar 2013 | 5855 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt mamaliga:
  • 2 cani apa
  • o cana faina malai
  • sare
  • un cub unt
  • pt umplut:
  • 100 gr brinza burduf
  • 2 felii mari brinza Brie
  • o lingurita unt
  • o lingurita ulei de masline
  • 2 felii bacon(optional)
  • smantina sau iaurt gras
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu brinza:

Pregatim mamaliga: punem apa cu sarea intr-un vas la fiert. Cind fierbe apa punem faina de malai in ploaie, amestecam bine cu un tel si o lasam pina fierbe faina si incepe sa se desprinda usor de pe vas. La urma punem o lingurita de unt, amestecam si gata mamaliga.

Ungem 2 boluri termorezistente cu putin ulei de masline, punem 2-3 linguri mamaliga, brinza de burduf data pe razatoare sau sfarimata bucatele, inca un rind de mamalica, inca putina brinza de burduf, dar de data asta nu asa de multa, o felie de brinza brie o taiem si o punem peste brinza de burduf, iar printre ele bucatele de bacon. Un cub mic de unt deasupra si dam la cuptorul incins la 180 grade pt 15 minute.

Servim cu iaurt gras sau smantina. Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

noi nu am mai avut rabdare sa se raceasca bolurile si am rasturnat mamaliga pe o farfurie

2

nu am folosit toata mamaliga, mie mi-a mai ramas

RETETA IN IMAGINI

Mamaliga cu brinza-0
Mamaliga cu brinza-1
Mamaliga cu brinza-2
Mamaliga cu brinza-3
Mamaliga cu brinza-4
Mamaliga cu brinza-5
Mamaliga cu brinza-6

COMENTARII (16)

simona72

simona72 1

21.03.2013, 15:20

pt toata lumea

ralu_ca

ralu_ca 1

09.11.2013, 15:22

Cris2711

Cris2711 1

09.11.2013, 18:56

ce este mai bun?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!