Mamaliguta cu "etaj"

de LUK in Aperitive / Garnituri, 13 Dec 2010 | 1442 vizualizari

 

Daca aveti alte sugestii de titlu..le astept..n-am stiut cum sa o denumesc..

 

INGREDIENTE

  • Cantitatile sunt in functie de cate porti faceti asa ca va las sa decideti...
  • branza de burduf
  • cascaval ras
  • smantana
  • faina de malai
  • apa
  • sare dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu "etaj":

Se prepara o mamaliga astfel:

Se pune apa cu sarea la fiert.Cand clocoteste se adauga faina in ploaie amestecand incontinuu.Se lasa pe foc cam 30 minute sa fie fiarta bine si in tot acest tim avem grija sa amestecam pentru a nu se face cocoloase.Cand e gata o luam de pe foc si incepem etajarea.

Obtinerea preparatului:

Se pune intr-un bol un strat de branza de burduf,apoi un strat de mamaliga,se niveleaza,peste mamaliga se pune un strat de smantana,apoi din nou mamaliga.Peste mamaliga se pune cascaval ras apoi din nou un strat de mamaliga,iarasi un strat de smantana..ultimul strat de mamaliga..apoi smantana si cascaval ras.Se pot face multe straturi..in functie de cat de inalt e bolul..sper ca nu v-am zapacit de tot..e oricum o gustare sanatoasa si gustoasa va asigur!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mamaliguta cu "etaj" 70662
retete culinare - Mamaliguta cu "etaj" 70663
retete culinare - Mamaliguta cu "etaj" 70664
retete culinare - Mamaliguta cu "etaj" 70665
retete culinare - Mamaliguta cu "etaj" 70666
retete culinare - Mamaliguta cu "etaj" 70667
retete culinare - Mamaliguta cu "etaj" 70668

COMENTARII (23)

LUK 1

14.12.2010, 00:15

n-am incercat niciodata sa pun altceva in afara de lactate dar presupun ca e f buna

lilik 1

14.12.2010, 11:24

ce-mi place

LUK 1

14.12.2010, 17:32

mersi lilik

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S