Mancare de mazare uscata

de MotanLaOale in Porc, 14 Mar 2015 | 1146 vizualizari

 

Am gasit la LIDL si mi-am adus aminte de tinerete. Foarte buna este. Se aseamana cu fasolea boabe!

 

INGREDIENTE

  • 500 g mazare uscata
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 lingura pasta ardei
  • 200 ml bulion
  • 50 ml ulei
  • 2 foi dafin
  • vegeta
  • piper alb
  • 1 legatura marar
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare uscata:

Mazarea se spala bine in mai multe ape si se pune la inmuiat in apa calduta de seara pana dimineata.

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Morcovii se curata si se taie rondele.

Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa, morcovii si se caleste 3-4 minute.

Se presara vegeta si piper.

Se pune mazarea scursa si se completeaza cu apa si se pun foile de dafin.

Se fierbe la foc mic 35-40 minute pana este fiarta, amestecand din cand in cand.

Cand este fiarta se adauga pasta de ardei si bulionul si se mai fierbe 5 minute.

Se scot foile de dafin si se potriveste de sare.

Se pune mararul, se amesteca bine si este gata.

Se serveste simpla dar este mai buna cu carnati, costita sau carne prejite.

Obligatoriu alaturi de muraturi sau salata.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate face si cu carne dar este mai bune cu ceva prajit deasupra.

2

In farfurie se poate pune deasupra o lingura din uleiul in care am prajit carnatii sau costita.

RETETA IN IMAGINI

Mancare de mazare uscata-0
Mancare de mazare uscata-1
Mancare de mazare uscata-2
Mancare de mazare uscata-3
Mancare de mazare uscata-4
Mancare de mazare uscata-5
Mancare de mazare uscata-6
Mancare de mazare uscata-7
Mancare de mazare uscata-8
Mancare de mazare uscata-9
Mancare de mazare uscata-10
Mancare de mazare uscata-11
Mancare de mazare uscata-12
Mancare de mazare uscata-13
Mancare de mazare uscata-14
Mancare de mazare uscata-15
Mancare de mazare uscata-16
Mancare de mazare uscata-17
Mancare de mazare uscata-18
Mancare de mazare uscata-19

COMENTARII (23)

MotanLaOale 1

28.03.2015, 10:39

impreuna

tarasmariana 1

31.03.2015, 18:51

MotanLaOale 1

31.03.2015, 19:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04