Mancare de spanac cu ou ochi si carnaciori

de simona72 in Mancaruri cu carne, 7 Apr 2013 | 2519 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg frunze de spanac
  • 3 linguri ulei de masline
  • 4-5 catei usturoi
  • 300-350 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri smantina
  • sare
  • se servesc cu ou ochi si cirnaciori proaspeti
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de spanac cu ou ochi si carnaciori:

Spanacul il curatam frunza cu frunza si ii rupem coditele mari si groase. Punem o oala cu apa la fiert, iar cind aceasta da in clocot punem si spanacul si-l lasam 5 minute din momentul in care fierbe. Il trecem prin strecuratoare, il lasam sa se raceasca si-l stoarcem putin cu mainile de surplusul prea mare de apa. Il punem pe tocator si-l tocam cu un cutit mare sau cu un tocator de vinete.

Punem o craticioara pe foc cu uleiul, cind s-a incins punem si usturoiul sdrobit si-l lasam citeva secunde. Amestecam si punem faina, apoi laptele putin cite putin pina facem un sos bechamel. La urma punem sarea si smantina, amestecam si punem si spanacul tocat si lasam sa fiarba inca 5 minute din momentul in care da in clocot. Daca mai este nevoie mai adaugam lapte si sare. Servim cu ou ochi si cirnaciori proaspeti prajiti. Pofta buna!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Mancare de spanac cu ou ochi  si carnaciori-0
Mancare de spanac cu ou ochi  si carnaciori-1
Mancare de spanac cu ou ochi  si carnaciori-2
Mancare de spanac cu ou ochi  si carnaciori-3
Mancare de spanac cu ou ochi  si carnaciori-4
Mancare de spanac cu ou ochi  si carnaciori-5
Mancare de spanac cu ou ochi  si carnaciori-6

COMENTARII (16)

CookieMonster

CookieMonster 1

08.04.2013, 10:23

ce bine arata carnaciorul....n-am mai de ceva timp

Sim0na

Sim0na 1

08.04.2013, 14:32

Pentru mine o portie fara carnat!

simona72

simona72 1

08.04.2013, 15:35

Cu sau fara cirnati spanacul este oricum bun...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!