Mancare de urzici

de Angelina_Elena in Mancaruri de legume, 11 Aug 2013 | 8947 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g urzici congelate
  • 5 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri smantana
  • 1 ceapa medie
  • 1 cana apa
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de urzici:

Lasam urzicile in frigider peste noapte.

A doua zi le scoatem din frigider si le scurgem bine, apoi le tocam marunt.

Ceapa o curatam, o spalam si o taiem marunt.

Intr-o cratita punem uleiul la incins, apoi adaugam ceapa si lasam sa se caleasca bine.

Adaugam apoi urzicile, faina, amestecam bine, apoi adaugam o cana de apa.

Lasam vreo 10-15 minute la foc mic, pana scade apa. Mai amestecam din cand in cand.

Intre timp curatam usturoiul si il tocam marunt.

Il adaugam apoi peste urzici impreuna cu smantana, potrivim cu sare dupa gust, oprim focul si dam de-o parte.

Servim alaturi de oua ochiuri.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de urzici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de urzici