Mancarica de mazare cu friganele

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 7 Iul 2017 | 2780 vizualizari

 

Nu știu dacă îmi place mai mult mazărea, ca atare, sau combinația cu frigănele, dar, în tot cazul, e ceva foarte gustos.

 

INGREDIENTE

  • 150-200 grame mazăre
  • 1 morcov
  • 1 felie de țelină
  • 1 roșie
  • 1 ceapă
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • ulei pentru călit ceapa/legumele
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de mărar
  • 2 pahare de apă
  • Pentru friganele
  • 3-4 felii de pâine
  • 2 ouă
  • ulei pentru prăjit pâinea
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de mazare cu friganele:

Se alege mazărea, se spală și se pune la fiert.

Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie fin.

Între timp, se curăță ceapa, se spală, se șterge cu un prosop de hărtie, se taie peștișori și se călește puțin în ulei.

Morcovul și țelina se curăță, se spală, se taie mai mare în forma dorită și se pun la călit, peste ceapă.

Roșia se spală, se curăță de semințe, se taie și se pune și ea, odată cu usturoiul tăiat în feliuțe subțiri, în cratița în care sunt celelalte legume la călit. După 3-4 minute, se toarnă două pahare de apă peste legume și se lasă la foc mic, să fiarbă înăbușit.

Când mazărea a fiert, se strecoară de apă și se pune în cratiță la fiert, peste celelalte legume. Se adaugă o lingură de pastă de tomate și se condimentează cu sare și piper, după care se mai lasă cratița pe foc încă 5-7 minute, având grijă ca sosul să nu scadă de tot.

Se taie 3-4 felii de păine sub forma unor crutoane puțin mai mari. Se bate 1 ou cu sare și piper. În tigaia cu ulei încins, se pun la prăjit, pe ambele fețe, bucățelele de pâine îmbibate în ou.

Când mâncărica de mazăre este gata și sosul a mai scăzut, se acoperă cratița cu un capac, se mai lasă un sfert de oră să se răcorească, după care se poate servi, cu mărar tăiat fin și cu mini frigănelele pregătite.

TIPS-URI

1

Nu prăjiți ceapa prea tare, ci aveți grijă să se înmoaie doar puțin. Astfel va da mâncării un gust dulceag, foarte plăcut.

2

Faceți mini friganele pentru această mâncare.

3

Nu prăjiți prea tare friganelele, ca să nu capete un gust amar.

4

Aveți grijă ca sosul să nu scadă complet. La nevoie, mai adăugați puțină apă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de mazare cu friganele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

RODIMUR 1

08.07.2017, 11:44

Mulțumesc, Dante!

mihaelar63 1

08.07.2017, 13:46

Interesanta combinatie !!!! Auzisem la un moment dat de ea dar am uitat

RODIMUR 1

08.07.2017, 14:29

Da, Mihaela și eu fac destul de rar, deși are mare succes în casă și nu-i greu de făcut...

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Legume pane la Hot-pan