Mancarica din carne de curcan cu fasole verde pastai si dovleac placintar

de miki_a in Curcan, 19 Ian 2016 | 4673 vizualizari

 

Din titlu v-ati cam dat seama despre ce este vorba!
Am vrut o altfel de mancarica iar din ingredientele simple enumerate a iesit una foarte gustoasa si colorata, numai buna de servit pe timpul deosebit de rece!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de curcan (fara piele si os);
  • 1 ceapa rosie tocata marunt;
  • 1 morcov ras fin;
  • 2 catei de usturoi taiati feliute subiri;
  • 450 g fasole verde (congelata);
  • 450 g dovleac placintar;
  • 10 boabe de piper;
  • 3 foi de dafin;
  • 700 ml supa de pasăre (sau de legume);
  • 200 ml suc gros de rosii;
  • 1/2 legatura de patrunjel;
  • sare dupa gust;
  • 2-3 linguri de ulei pentru prajit.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica din carne de curcan cu fasole verde pastai si dovleac placintar:

Carnea de curcan se taie în bucăți potrivite (mai mici, ca să se înăbușe repede).

Într-o tigaie largă se încinge uleiul și se adaugă carnea. Se lasă să se albească pe toate părțile, întorcând-o ușor. Carnea va lăsa și suc propriu dar o lăsăm să fiarba acoperită, la foc mic. După caz, se pot adăuga câteva linguri cu supă pentru a preveni arderea.

Între timp, pregătim celelalte ingrediente (cum am precizat în listă): 

- scoatem fasolea din congelator (nu trebuie fiartă înainte, dar nici să fie calup);

- tocăm ceapa și usturoiul;

- radem morcovul;

- curățăm dovleacul de coajă și semințe.

Când carnea este pe jumătate făcută se pun legumele, treptat, amestecând de fiecare dată. Se adaugă supă, puțin câte puțin, până când mâncărica ajunge la consistența dorită (mai zemoasă sau mai scăzută). Lasăm să se pătrundă bine.

După ce carnea și legumele au fiert se pun condimentele (piperul și foile de dafin) și sucul de roșii. După caz, se sărează (nu sărați înainte de a pune sucul de roșii).

Se mai fierbe 10 minute, timp în care se curăță și se toacă verdeața.

Se oprește focul, se pune verdeața și se lasă câteva minute să se infuzeze.

Se servește caldă, cu pâine sau mămăliguță, murături, salate proaspete sau ardei iuți.

Este o mâncărică care fierbe destul de repede și este foarte ușoară.

Succes și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica din carne de curcan cu fasole verde pastai si dovleac placintar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

reisnaor_2006 1

19.01.2016, 14:11

bunaaaaaaaaaaaaa

Bunica 1

19.01.2016, 17:41

Interesantă combinație!

miki_a 1

20.01.2016, 16:50

Multumesc mult tuturor! E o combinatie intr-adevar interesanta si foarte buna, dar mai ales e bine ca toate legumele se gatesc rapid!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada de curcan cu prune uscate, bacon si sos de mere cu unt