Margueritte cu somon afumat

de Bucataras in Tortellini, 29 Aug 2009 | 4829 vizualizari

 

Le-am mincat la Paris, intr-un restaurant cu specific italian. Delicioase

 

INGREDIENTE

  • Margueritte (sau tortelini, sau orice alte paste)
  • Somon afumat taiat fisii
  • Pentru sos
  • 2 linguri ulei de masline
  • 225 gr ciuperci albe maruntite
  • o ceapa mica taiata marunt
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 2 linguri de vina alb sec
  • 150 ml smintina
  • 2 linguri suc de rosii
  • 140 gr somon afumat maruntit
  • 115 gr brinza gorgonzola taiata bucatele
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Margueritte cu somon afumat:

Pastele se fierb, iar somonul il cumparam gata afumat.


Pentru sos:


1. Incingem uleiul intr-o tigaie, adaugam ceapa, ciupercile si usturoiul si le calim 8-10 minute pina se inmoaie


2. Adaugam vinul si fierbem la foc iute, amestecind, pina se evapora cea mai mare parte a lichidului


3. Micsoram focul, adaugam smintina, sucul de rosii, sare si piper si fierbem circa 2 minute la foc mic


4. Adaugam somonul, brinza si patrunjelul tocat si lasati sa se incinga sosul, la foc mic, amestecind continuu.


Asezati marguerittele pe farfurie, puneti fisii de somon peste ele si turnati sosul in centru.



 

TIPS-URI

1

se poate adauga putin sos tabasco

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Margueritte cu somon afumat 7259
retete culinare - Margueritte cu somon afumat 7260

COMENTARII (13)

mihaelar63 1

29.06.2013, 09:20

Cu adevarat delicioase Ar fi mers bine cu vinul Muscat galben de Tokay ce l-am servit aseara

Alexandra Burz 1

07.01.2014, 09:01

Krystyan Trendy 1

07.01.2014, 09:15

interesanta reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu iaurt

de Rux 9

Papanasi cu iaurt

ieri la 23:23

Coaste picante

Coaste picante

ieri la 21:49

Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramura

de Rocsi 9

Pepene rosu,...

ieri la 20:58