Margueritte cu somon afumat

de Bucataras in Tortellini, 29 Aug 2009 | 4897 vizualizari

 

Le-am mincat la Paris, intr-un restaurant cu specific italian. Delicioase

 

INGREDIENTE

  • Margueritte (sau tortelini, sau orice alte paste)
  • Somon afumat taiat fisii
  • Pentru sos
  • 2 linguri ulei de masline
  • 225 gr ciuperci albe maruntite
  • o ceapa mica taiata marunt
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 2 linguri de vina alb sec
  • 150 ml smintina
  • 2 linguri suc de rosii
  • 140 gr somon afumat maruntit
  • 115 gr brinza gorgonzola taiata bucatele
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Margueritte cu somon afumat:

Pastele se fierb, iar somonul il cumparam gata afumat.

Pentru sos:

1. Incingem uleiul intr-o tigaie, adaugam ceapa, ciupercile si usturoiul si le calim 8-10 minute pina se inmoaie

2. Adaugam vinul si fierbem la foc iute, amestecind, pina se evapora cea mai mare parte a lichidului

3. Micsoram focul, adaugam smintina, sucul de rosii, sare si piper si fierbem circa 2 minute la foc mic

4. Adaugam somonul, brinza si patrunjelul tocat si lasati sa se incinga sosul, la foc mic, amestecind continuu.

Asezati marguerittele pe farfurie, puneti fisii de somon peste ele si turnati sosul in centru.

 

 

 

TIPS-URI

1

se poate adauga putin sos tabasco

RETETA IN IMAGINI

Margueritte cu somon afumat-0
Margueritte cu somon afumat-1

COMENTARII (13)

mihaelar63

mihaelar63 1

29.06.2013, 09:20

Cu adevarat delicioase Ar fi mers bine cu vinul Muscat galben de Tokay ce l-am servit aseara

Alexandra Burz

Alexandra Burz 1

07.01.2014, 09:01

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

07.01.2014, 09:15

interesanta reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24