Masline negre conservate in saramura si ulei de masline

de Mihaela11_jo in Conserve, 15 Dec 2010 | 9261 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 kg masline negre ( eu am cumparat mari”jumbo”)  
  • 1 kg lamai  
  • apa  
  • sare grunjoasa: 1 kg pentru masline si 1 kg pentru saramura  
  • cca 1 kg ulei de masline natural
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Masline negre conservate in saramura si ulei de masline:

Maslinele negre se spala, se scurg si apoi se cresteaza cu un cutit fiecare maslina in 2-3 locuri.

Se pun intr-un lighean mare si se lasa in apa 4-5 zile, schimband apa de 2 ori pe zi.

Se scurge apa si se pune 1 kg de sare grunjoasa peste masline, amestecand usor sa se repartizeze sarea uniform.

Se pun maslinele intr-o plasa cu ochiuri( putin mai mici decat dimensiunea maslinelor) si se pun la loc in lighean.

Se pune peste masline un platou mare cu un obiect greu, pentru a le presa.

Se schimba pozitia plasei cu susul in jos zilnic.

Se lasa astfel 40 de zile.

Dupa 40 de zile se spala maslinele de sare si sunt gata pentru consum.

Se pun intr-un bol si se lasa pana a 2-a zi in ulei de masline,ardei iute taiat bucatele,suc de lamaie si ce arome mai dorim; rozmarinul le da o aroma speciala.

Pentru conservare ,se pun in borcane cu bucati de lamaie taiate cubulete de cca 2-3 cm.

Nu se umplu borcanele complet;se acopera maslinele cu o rondela de plastic perforata ce nu le va permite sa se ridice la suprafata cand adaugam apa.

Se adauga apoi saramura: pentru fiecare litru de apa se calculeaza 75 de grame de sare, sau cum descriu foarte plastic localnicel, sa simti ca este “dulce de sarata”.

Se pune apa cu sarea la fiert si  cand da in clocot se opreste focul.Se lasa sa se raceasca.

Pe maslinele negre nu se pune suc de lamaie in borcane pentru conservare , deoarece le decoloreaza.

Apa trebuie doar sa acopere maslinele; restul de 3-4 cm se umplu cu ulei de masline, care are rol de izolare si nu va permite formarea mucegaiului.

Se inchid ermetic borcanele si se lasa pe o tava inca o zi pentru a supraveghea fermentarea

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Masline negre conservate in saramura si ulei de masline 71193
retete culinare - Masline negre conservate in saramura si ulei de masline 71195
retete culinare - Masline negre conservate in saramura si ulei de masline 71196
retete culinare - Masline negre conservate in saramura si ulei de masline 71197
retete culinare - Masline negre conservate in saramura si ulei de masline 71198
retete culinare - Masline negre conservate in saramura si ulei de masline 71199
retete culinare - Masline negre conservate in saramura si ulei de masline 71207
retete culinare - Masline negre conservate in saramura si ulei de masline 71208
retete culinare - Masline negre conservate in saramura si ulei de masline 71210
retete culinare - Masline negre conservate in saramura si ulei de masline 71211
retete culinare - Masline negre conservate in saramura si ulei de masline 71212
retete culinare - Masline negre conservate in saramura si ulei de masline 71213
retete culinare - Masline negre conservate in saramura si ulei de masline 71215
retete culinare - Masline negre conservate in saramura si ulei de masline 71216
retete culinare - Masline negre conservate in saramura si ulei de masline 71217
retete culinare - Masline negre conservate in saramura si ulei de masline 71219

COMENTARII (24)

-Miti- 1

19.12.2010, 14:38

imi place ca voi luati 10 kg de masline odata!super reteta!

Mihaela11_jo 1

20.12.2010, 07:39

Multumemesc retetegg si Giuliana
Draga mitinita; am pus 10kg de masline negre si 10kg de masline verzi; sunt pentru un an!!!

Bunica 1

25.07.2011, 23:11

Ai avut o rabdare de fier sa iei fiecare maslina la crestat !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59