Melci cu ciocolata

de Valyvalentyna in Prajituri, 12 Mar 2015 | 4054 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina,
  • 200 ml lapte caldut,
  • 25 g drojdie,
  • 5 linguri de zahar,
  • 1praf de sare,
  • 1 pliculet zahar vanilat,
  • 2 oua,
  • 50 g unt,
  • 100 ml ulei,
  • 1 galbenus pentru uns
  • 50 ml lapte, miez de nuca, crema de ciocolata pentru umplutura.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu ciocolata:

Cernem faina intr-un lighean mai mare, facem o gropita in mijloc si punem drojdia cu 1 lingurita de zahar, 3 linguri de lapte caldut si lasam 10 min. Apoi punem si restul ingredientelor si formam un aluat elastic sa nu se lipeasca de maini, se lasa la dospit timp de 1 ora.

Dupa ce aluatul a crescut rupem bucati din aluat cat un ou si formam o foaie in forma mai ovala apoi in margine punem ciocolata si rulam ca pe un sul. Se stringe in forma de melc si se apasa putin pe el cu palma, se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt lasand distanta intre ei.

Ii mai lasam 30 de min in tava apoi ii ungem cu galbenus de ou si laptele si presaram miez de nuca deasupra. Ii bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade si ii tinem pana se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert chec marmorat, glazurat cu ciocolata