Melci cu ciocolata

de Valyvalentyna in Prajituri, 12 Mar 2015 | 876 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina,
  • 200 ml lapte caldut,
  • 25 g drojdie,
  • 5 linguri de zahar,
  • 1praf de sare,
  • 1 pliculet zahar vanilat,
  • 2 oua,
  • 50 g unt,
  • 100 ml ulei,
  • 1 galbenus pentru uns
  • 50 ml lapte, miez de nuca, crema de ciocolata pentru umplutura.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu ciocolata:

Cernem faina intr-un lighean mai mare, facem o gropita in mijloc si punem drojdia cu 1 lingurita de zahar, 3 linguri de lapte caldut si lasam 10 min. Apoi punem si restul ingredientelor si formam un aluat elastic sa nu se lipeasca de maini, se lasa la dospit timp de 1 ora.

Dupa ce aluatul a crescut rupem bucati din aluat cat un ou si formam o foaie in forma mai ovala apoi in margine punem ciocolata si rulam ca pe un sul. Se stringe in forma de melc si se apasa putin pe el cu palma, se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt lasand distanta intre ei.

Ii mai lasam 30 de min in tava apoi ii ungem cu galbenus de ou si laptele si presaram miez de nuca deasupra. Ii bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade si ii tinem pana se rumenesc frumos.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Melci cu ciocolata 370898
retete culinare - Melci cu ciocolata 370901
retete culinare - Melci cu ciocolata 370911
retete culinare - Melci cu ciocolata 370915
retete culinare - Melci cu ciocolata 370920
retete culinare - Melci cu ciocolata 370925
retete culinare - Melci cu ciocolata 370926
retete culinare - Melci cu ciocolata 370927
retete culinare - Melci cu ciocolata 370928
retete culinare - Melci cu ciocolata 370929
retete culinare - Melci cu ciocolata 370930
retete culinare - Melci cu ciocolata 370931

COMENTARII (7)

Rocsi 1

12.03.2015, 20:20

miki_a 1

13.03.2015, 08:53

Valyvalentyna 1

13.03.2015, 09:46

Va multumesc Fetelor..., si va

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!