Melci cu scortisoara

de La Ancuta in Dulciuri, 14 Ian 2011 | 6635 vizualizari

 

Sunt specifici nordului Germaniei, in special orasului Hamburg.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 50 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 200 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • Pentru umplutura:
  • 50 g unt
  • 65 g zahar
  • 2 linguri scortisoara
  • 1 galbenus (pentru uns)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu scortisoara:

Amestecam drojdia cu zaharul si putin lapte caldut. Lasam 5 minute sa creasca.

Intr-un castron amestecam faina cu un praf de sare si adaugam restul de lapte si drojdia dospita. Incepem sa framantam si adaugam uleiul si ouale.

Framantam un aluat elastic nelipicios.

Acoperim si lasam la dospit, la loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospit impartim aluatul in doua si il rasturnam pe masa de lucru usor infainata.

Intindem o foaie dreptunghiulara subtire si o ungem cu untul topit. Presaram cu jumatate din cantitatea de zahar amestecat cu scortisoara.

Rulam aluatul pe lungime, cat mai starns.

Cu un cutit ascutit taiem bucati pe diagonala. Astfel o parte va fi mai lata si una mai ingusta.

Asezam bucatile in tava tapetata cu hartie, cu partea ingusta in sus.

Cu coada unei linguri de lemn apasam melcii pe mijloc (vezi foto).

Ungem melcii astfel turtiti cu galbenus de ou.

Dam la cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc.

Dupa ce s-au copt lasam sa se raceasca. Se pot manca simpli sau glazurati. Eu am topit putina ciocolata, am pus-o intr-o punga, i-am taiat foarte putin coltul si am ornat melcii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespi din aluat de foietaj