Melcisori cu visine

de diana_k in Prajituri, 11 Feb 2010 | 2578 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  Pt aluat:
  • 1kg faina
  • 5 oua
  • 300ml lapte
  • 250g zahar
  • 150g unt sau margarina
  • 20g drojdie uscata sau 50g proaspata
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • pt uns aluatul
  • 100g unt sau margarina moale
  • Pt umplut:
  • visine scurse bine de zeama, eu am folosit visine congelate.
  • Pt uns:
  • galbenus de oua si 2 linguri lapte .
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu visine:

Important e sa folosim toate ingredientele la temperatura camerei , in nici un caz reci. Tava in care le coacem de asemenea sa nu fie rece.

Intr-un vas incapator punem faina cernuta, ouale, zaharul, untul moale, vanilia si drojdia dizolvata in lapte caldut. Se framanta un aluat potrivit si il lasam la crescut.

Il impartim in doua sau in patru cum ne vine mai bine.

Intindem o foaie de 0,5cm grosime si lata de 20cm.O ungem cu unt moale si presaram zahar. Presaram visinele, rulam strans si taiem sulul in felii de 3 cm.

Asezam melcisorii in tava si ii lasam la crescut 20 minute, ii ungem cu ou si lapte presaram zahar si ii bagam in cuptorul incalzit din timp.

Cand ii scoatem din cuptor ii acoperim imediat cu un prosop curat udat bine cu apa rece si stors.

Ii lasam asa pana se racesc.Astfel vor avea coaja moale.Acelasi lucru il putem face si la cozonaci.

 

RETETA IN IMAGINI

Melcisori cu visine-0
Melcisori cu visine-1
Melcisori cu visine-2
Melcisori cu visine-3
Melcisori cu visine-4

COMENTARII (7)

ionela2682 1

26.02.2010, 14:24

foarte draguti melcisorii astia ai tai mi_ai dat idei....!

alinutzika 1

27.02.2011, 23:57

cred ca sunt tare buni..

gaby_gabytza 1

29.09.2011, 08:21

deliciosii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04