Briose cu nuca

de Alexandra Burz in Prajituri, 29 Ian 2014 | 2011 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 cani de faina
  • 1 cana zahar tos
  • 2 esente de vanilie
  • 1 praf de copt
  • o jumatate cana ulei
  • o jumatate cana lapte
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • zahar pudra pentru decor
  • 300 gr samburi de nuca
  • hartie decor briose
  • 1 tub de frisca
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu nuca:

Intr-un bol se pun faina, zaharul tos, ouale, praful de copt, esenta de vanilie, zaharul vanilat bourbon, laptele, uleiul si 200 gr nuci taiate marunt.

Se mixeazala viteza mare 5 minute.

Umplem formele pentru copt briose din silicon, punand cate o lingura din compozitia respectiva in fiecare forma.

Deasupra presaram nuca taiata marunt.

Dam la cuptor, incins in prealabil la 180 grade, pentru aproximativ 15-20 minute.

Se scot, se lasa la racit, dupa care se aranjeaza in hartia decorativa pentru briose, se pudreaza cu zahar pudra sau se decoreaza cu frisca.

 

TIPS-URI

1

Pentru un plus de aroma si culoare, adaugati in compozitie un pliculet de sofran.

2

Nucile pot fi inlocuite atat cu bucati din fructe proaspete cat si cu fructe confiate.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu nuca 294459
retete culinare - Briose cu nuca 294460
retete culinare - Briose cu nuca 294461
retete culinare - Briose cu nuca 294462
retete culinare - Briose cu nuca 294463
retete culinare - Briose cu nuca 294464
retete culinare - Briose cu nuca 294465
retete culinare - Briose cu nuca 294466
retete culinare - Briose cu nuca 294467
retete culinare - Briose cu nuca 294468

COMENTARII (34)

Alexandra Burz 1

31.01.2014, 12:55

LidiaChivu 1

20.02.2014, 19:00

foarte bune!

Alexandra Burz 1

01.03.2014, 12:54

Lidia

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D