Mere umplute

de mamaieelena in Dulciuri, 25 Feb 2012 | 4024 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 mere golden
  • 50-70 g nuca tocata cu cutitul
  • 2 linguri cu miere
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita stafide
  • 300 ml apa
  • 150 g zahar +5 linguri la albusuri
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 albusuri
  • ornat zahar pudra
  • sos de ciocolata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere umplute:

Apa se pune la fiert cu zaharul 150 g si zaharul vanilat. Se pun merele curatate de coaja si scos mijlocul la fiert avand grija sa nu fiarba prea tare ca se vor crapa. Se pot incerca cu un bat de frigaruie daca s-au inmuiat. Se vor lasa la rece

Intre timp pregatim nuca: amestecam cu miere si stafide si scortisoara. Din cotorul marului facem un capac pe care il asezam la un capat al marului sa nu iasa umplutura, deci in partea de jos. Umplem cu varf merele si apoi batem albusurile bine ca pentru bezea. Il punem in posh si facem de jos in sus cu albus dungi iar deasupra un mot. Dam la cuptorul preincalzit la gratinare pentru 15 minute, este gata cand sunt aurii. Se orneaza cu zahar pudra si cu sos de ciocolata.(eu am cumparat sosul)

Pofta buna,

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mar copt cu nuca si miere